Ga je dit weekend op een handdoekje aan zee liggen? Dat moet je natuurlijk wel verdienen! Ga op tijd op pad en begin je stranddag met één van deze workouts die je op het strand, in je bikini, kunt doen.

Workout 1: Joggen in het zand

Joggen op rustig tempo, waarbij je nog prima een gesprek kunt voeren, is een aerobische workout die je vetverbranding stimuleert. Wanneer je om de paar minuten een versnellinkje van 30 seconden inbouwt, werk je ook nog eens aan je uithoudingsvermogen en je hartgezondheid. Bijkomend voordeel van joggen in het zand is dat je direct je benen – vooral je kuiten – traint, doordat het zand voor meer weerstand zorgt.

Jog 20-30 minuten blootvoets, waarbij je het natte zand met het droge zand afwisselt.

Let op: ben je nog ongetraind, kies dan niet een warme dag uit om daarmee te beginnen; joggen in de hitte brengt vooral ongetraind risico’s met zich mee.

Tip: lees meer over hardlopen in de hitte

Workout 2: Oefeningen met lichaamsgewicht

Doe verschillende series van oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, bestaande uit 3 sets van 15 herhalingen. Houd tussenin 30 tot 60 seconden rust. De volgende serie oefeningen targeten samen je hele lichaam en kun je prima op het strand uitvoeren:

– Squats
– Lunges
– Burpees
– Push-ups
– Mountain climbers (doe hiervan 3 sets bestaande uit ieder 30 seconden werken)

Workout 3: HIIT

Ofwel High Intensity Interval Training. Deze workout geeft je vetverbranding èn uithoudingsvermogen een maximale swing. Daarbij profiteer je van een genereuze afterburn.

Bij HIIT combineer je bovenstaande workouts. Dit doe je zo:

– Ren 1 minuut op gemiddeld tempo en doe 15 squats.
– Ren 1 minuut op gemiddeld tempo en doe 15 lunges.
– Ren 1 minuut op gemiddeld tempo en doe 15 burpees.
– Ren 1 minuut op gemiddeld tempo en doe 15 push-ups.
– Ren 1 minuut op gemiddeld tempo en doe 15 mountain climbers.
– Rust 30 seconden.
– Herhaal bovenstaand schema nog 2x.

Ben je meer getraind, dan kun je harder en/of langer rennen en/of meer herhalingen van de squats, lunges, burpees, push-ups en mountain climbers doen. Ook kun je de halve minuut rust tussendoor de eerste keer overslaan en pas na de 2e keer herhalen van bovenstaand schema die rust nemen.

beach workout
Tja, niet helemaal wat ik bedoelde met trainen met lichaamsgewicht, maar ook dit is een prima oefening om op het strand te doen. (c) foto: Alex Dram/Flickr cc

Let op: ga je sporten op het strand, begin dan vroeg aan je workout als de zon nog niet op haar felst is. Bescherm je hoofd met een petje tegen een zonnesteek, drink voldoende en smeer je goed in met zonnebrandcrème. Ongetraind sporten in de warmte is niet verstandig. Op dit artikel is mijn disclaimer van toepassing.

 

Doe jij weleens workouts op het strand? Zelf ga ik dit weekend lekker naar het park en houd het noodgedwongen bij wandelen en liggen op een handdoekje. Dat heb ik wel verdiend, met mijn zwangere lijf.

(c) 1e foto: Demetri Doumatris/Flickr CC

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: