Hoewel Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw enorme vreetfestijnen zijn, is er geen reden om bang te zijn dat je aankomt tijdens de feestdagen. Houd je aan deze 6 tips en je hoeft niet bang te zijn om in januari uit je broek te knappen.

Tip 1: Stop met eten als je een vol gevoel hebt

Luister naar je lichaam en stop als het ‘stop’ zegt.

Tip 2: Eet langzaam

Het duurt 20 minuten voordat je hersenen het signaal van je maag krijgen dat ze vol zit. Dit betekent dat wanneer je een vol gevoel hebt, je eigenlijk 20 minuten geleden al vol zat.

Tip 3: Rode sauzen en yoghurtsauzen

Ga voor rode sauzen zoals ketchup of saus op basis van yoghurt in plaats van mayonaise of daarmee aangemaakte sauzen.

Mayonaise bevat namelijk meer vet dan rode, op tomaten gebaseerde sauzen en dan op yoghurt gebaseerde sauzen. Aangezien vet in vergelijking met koolhydraten en eiwitten de meeste calorieën per gram bevat, voegt vet veel sneller calorieën aan je voeding toe dan eiwitten en koolhydraten.

Tip 4: Drink voldoende water

Een minimum van 1,5 liter. Te weinig water drinken kan zorgen voor een hongergevoel. Op deze manier kan dorst verward worden met honger en is de kans groot dat je meer eet dan nodig is.

Tip 5: Modereer

Tuurlijk, geniet van de black Christmas pudding. En het ijs. En de frietjes. Het is tenslotte feest; dat is het niet elke dag! De sleutel voor slankere en gezondere feestdagen is om alles met mate te eten. Kies voor kleine hapjes van alles of deel een stuk taart met je geliefde.

Tip 6: Sla geen ontbijt over om ‘ruimte te sparen’

Overslaan van je ontbijt kan ervoor zorgen dat je vreselijk hongerig aanschuift aan de dinertafel. Grote kans dat je vervolgens veel zult eten, en waarschijnlijk niet de meest gezonde dingen. Om te veel eten van ongezonde dingen en te veel eten in het algemeen te voorkomen, begin je je dag met een uitgebreid, gezond ontbijt, bijvoorbeeld met havermoutpap.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en op deze manier slanke feestdagen zult hebben. Let op: wanneer ik in dit artikel ‘skinny’ schrijf, bedoel ik hiermee ‘skinny food’ of ‘skinny eetgedrag’.

Als laatste en misschien wel belangrijkste tip wil ik meegeven: maak je niet te druk om aankomen tijdens de feestdagen. Om aan te komen moet je namelijk een behoorlijke hoeveelheid extra eten. Hierover schreef ik al eerder dit artikel. 

Wat is jouw tip voor skinny feestdagen?

 Bron foto

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: