[:en]Welcome dear models, aspiring models and women interested in a healthy lifestyle! You have landed on the health blog “Great Body & Skin | A fashion model reveals her secrets …”. A few times a week I place a new article about nutrition, fitness, beauty & skin care and/or psychology. 

[dropcap]Let[/dropcap] me first introduce myself: I am Angela Willemse, I’m 31 years old and I am an international fashion model. In regards of my modeling I have worked with several personal trainers. 

14 jaar, kort haar, 1 van mijn eerste klussen.
14 years old, short hair, my first model job

I am also a self-employed health educator with a master’s degree. A health educator is someone who tries to influence health behavior by means of communication. Think of stimulating kids to exercise in an attempt to reduce weight gain among this group and stimulate adolescents to use protection to reduce the amount of STD’s and teenage pregnancy’s. 

Tekenen voor mijn mastertitel. Spannend!
Signing paperwork for my master degree. Exciting moment!

My boyfriend’s name is Maarten. He’s 33 years old and is a senior policy advisor for the Social Support Act (WMO in Dutch). We have been together for 12 years and live in the center of a midieval city in the Netherlands. In September 2015 we’re expecting our first child.  

Mijn vriendje :)
The boyfriend

In my private life I enjoy good company with good food & red wine, working out (running, strength training, bootcamp, tabatha etc.), photography, writing, webdesign and video- and photo-editing.

My modeling career

During my modeling career I have lived and worked in several fashion capitals and I have worked for clients like Viktor & Rolf, Nivea, Escada, ELLE, G-STAR, GSUS, Avant Garde, Oriflame, Vogue, VICE and Glamour. As a model I get booked for magazine editorials and -covers, catalogues, commercial printwork, haute couture fashion shows, commercial fashion show, brand presentations and television commercials. If you’d like to know more about my modeling career and info on bookings, I invite you to go to my portfolio

“Act normal”
Hier hang ik in een boom tijdens een shoot. Het was net HNTM.
Yes, I am hanging in a tree here. It felt just like ANTM.

Gyms

Before I left the Netherlands to model abroad, I worked in gyms, where I gave fitness instruction and provided clients with nutritional information. 

Motivation to support models

I have gained quite some experience and knowledge on how to – and specifically how nòt to – take care of my body to meet the requirements of the fashion industry. I have learned the hard way that finding balance in what is healthy and what is desired can be hard, both mentally and physically. You can read more about that in this article

As such, I have become an expert by experience and education in the fields of sports, nutrition, (mental and physical) health behavior, (mental and physical) health behavior change and health education, specifically regarding models. 

With this experience it is my goal to support other models in their health, by helping them balancing their health and their ‘product’; their body. Besides supporting models, I want to inform, inspire, support and motivate women in the fields of a healthy lifestyle.

Freely accessible support

I want to support models – but also women that are not models – mentally, inspire them, educate them about a healthy lifestyle (nutrition and exercise) and the dangers and negative effects of bad physical and mental caretaking.

I do so by sharing informational, motivational, supportive, entertaining (at least I hope they are ;))  blog articles on food, workouts, psychology and workouts. These articles are freely accessible on this website and don’t require paid logins.

Personal support

For models that would like to have personal support, advice or information, I offer Skype talks. More info can be found on the model support page. You’re not a model? Don’t worry, this service is available for you as well! 

I also work with carefully picked professional partners with expertise in the fields of dietary, personal training of models and mental coaching and psychological treatment of models.

Social

You my always tag me on the following social media:

Instagram
Twitter
Facebook

Rather speak privately? Please head over to my contact page.

Well, this was my whole story! I am actually curious about who my readers are. So do not hesitate to leave a message in the comment form below.

Much love!

xo-angela

Follow me at Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

[:nl]Welkom lieve modellen, aspirantmodellen en vrouwen geïnteresseerd in een gezonde levensstijl! Je bent beland op de gezondheidsblog “Great Body & Skin | A fashion model reveals her secrets …”. Inderdaad, dit is geen beautyblog. De titel moet je dan ook met een knipoog interpreteren. Hoe dat zit? Lees daarvoor maar even verder … 

31-01-2017 Let op: dezepagina is niet up-to-date en wordt binnenkort bijgewerkt.

Voeding

Op Great Body & Skin vind je artikelen over gezonde voeding, recepteneettentjes en wat keukenshoptips. De recepten zijn allemaal suikervrij en nagenoeg allemaal glutenvrij en lactosevrij. Je kunt ook zoeken op proteïne-rijk, low carb, pescetarisch, omnivoor, veganistisch en vegetarisch. 

Fitness

Bij een gezonde lifestyle hoort natuurlijk ook de nodige beweging. Je leest op Great Body & Skin dan ook voldoende over workouts en sport.

Psychologie

Gezondheid, dat gaat ook over wat er zich in ons koppie afspeelt. In de categorie psychologie vind je artikelen die de mentale gezondheid ondersteunen. Dat klinkt zwaar en heftig; dat wil ik natuurlijk niet. Daarom probeer ik de onderwerpen zo luchtig mogelijk te brengen. 

Beauty & Huidverzorging

De gezondheid van de huid is voor modellen zeer belangrijk. Zelf heb ik een erg gevoelige huid en last gehad van acné. Van die acné ben ik gelukkig af, maar gevoelig blijft mijn huid wel. In de categorie huid & beauty deel ik mijn tips op het gebied van beauty en huidverzorging. Daarbij geef ik altijd de voorkeur aan natuurlijke, proefdiervrije, zachte huidverzorgings- en beautyproducten.

Modellen

Ik doe sinds mijn 14e modellenwerk. Dat is dus al meer dan 17 jaar. In de categorie modellen geef ik daarom onder andere tips aan (aspirant-) modellen en laat ik andere modellen aan het woord komen (jij kunt ook jouw verhaal doen!).

Persoonlijk

De artikelen die ik schrijf zijn flink verweven met wie ik ben. Ik put uit mijn eigen ervaringen en vragen. Hoe pak ik dingen aan? Hoe ervaar ik ze? Waar loop ik tegenaan? In ‘persoonlijk‘ schrijf ik hierover.

Zwanger

Ik ben zwanger! Gezondheid tijdens de zwangerschap is toch een onderwerp dat een beetje apart staat van de andere onderwerpen op deze site en zeker niet voor iedereen interessant. Daarom vind je alle artikelen over zwangerschap in 1 categorie gebundeld.

Shop

Een soort quick list van mijn favo shopadresjes vind je in mijn shop. Hier vind je fijne adresjes voor bijvoorbeeld zachte huidverzorgingsproducten, gezonde voeding, leuke sportkleding enzovoorts.

Over mij

Goed, nu heb je dus hopelijk een redelijk beeld gekregen van wat je nu kunt vinden op deze website. Maar wie ben ik nu eigenlijk? Tijd om mezelf voor te stellen. Wel zo netjes!

Mijn naam is Angela Willemse, ik ben 30-something en ik ben sinds mijn 14e internationaal model voor modeklanten. In het kader van mijn modellenwerk train ik al jaren – met tussenpozen – met personal trainers. 

 

14 jaar, kort haar, 1 van mijn eerste klussen.
14 jaar, kort haar, 1 van mijn eerste klussen.

 

Ik ben ook zelfstandig gezondheidsvoorlichter met een Mastertitel. Een gezondheidsvoorlichter is iemand die tracht door middel van communicatie gezondheidsgedrag te beïnvloeden. Denk aan kinderen stimuleren meer te gaan bewegen om de toename van lichaamsgewicht onder hen te beperken, jongeren te stimuleren voorbehoedsmiddelen te gebruiken of alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. 

 

Tekenen voor mijn mastertitel. Spannend!
Tekenen voor mijn mastertitel. Spannend!

 

Mijn vriendje heet Maarten. Hij is 33 jaar en senior beleidsadviseur voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Onderwijs. We zijn al 12 jaar samen en wonen in het pittoreske, middeleeuwse centrum van Amersfoort.  Begin september 2015 verwachten we ons eerste kindje.

 

Mijn vriendje :)
Mijn vriendje

 

In het dagelijks leven geniet ik van goed gezelschap, lekker eten, wijn, sporten (hardlopen, krachttraining, bootcamp, tabatha etc.), fotografie, schrijven, ‘knutselen’ aan deze site en video- en fotobewerken. 

Mijn modellencarrière

Tijdens mijn modellencarrière heb ik in verschillende modehoofdsteden gewoond en gewerkt. Tot mijn klanten mag ik onder andere Viktor & Rolf, Nivea, Escada, ELLE, G-STAR, VICE, GSUS, Avant Garde, Oriflame, Vogue en Glamour rekenen. Als model word ik geboekt voor magazine-editorials en -covers, catalogi, commercieel printwerk, haute coutureshows en commerciële modeshows en televisiecommercials. Maar goed, daar gaat deze site niet over. Wil je meer over mijn modellenwerk weten, dan verwijs ik je graag naar mijn portfolio

 

“Doe net of je alleen bent”
Hier hang ik in een boom tijdens een shoot. Het was net HNTM.
Hier hang ik in een boom tijdens een shoot. Het was net HNTM.

Sportscholen

Voordat ik naar het buitenland vertrok voor modellenwerk, werkte ik in verschillende sportscholen. Daar begeleidde ik cliënten op het gebied van sport en voeding. 

Motivatie om modellen te ondersteunen

Ik heb aardig wat ervaring en kennis opgebouwd als het gaat om fysiek en mentaal zorgen voor je lichaam – en dan vooral hoe je dat dus nièt moet doen – opdat het mee kan draaien in de modewereld. Zo leerde ik dat het (tevens zowel fysiek als mentaal) lastig kan zijn om balans te vinden tussen voldoen aan de eisen die in deze wereld worden gesteld aan het lichaam van een model en (fysieke en mentale) gezondheid. Je kunt meer hierover lezen in dit artikel.

Zodoende ben ik door onderwijs en ervaring deskundig op het gebied van sport, voeding, (geestelijke en lichamelijke) gezondheid en het beïnvloeden van gezondheidsgedrag, in het bijzonder met betrekking tot modellen.

Het is mijn doel om middels deze website mijn deskundigheid te gebruiken om modellen te ondersteunen en te helpen balans te vinden tussen hun carrière en fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast wil ik vrouwen informeren, inspireren, ondersteunen en motiveren op het gebied van – tevens fysieke en mentale – gezondheid. 

Persoonlijke ondersteuning voor modellen

Voor jou als lezer is er op deze website meer dan voldoende informatie te vinden over alles wat met gezondheid te maken heeft. Heb je meer ondersteuning nodig of wil je graag persoonlijk contact? Dat kan tegen een kleine vergoeding. Ik bied namelijk coachinggesprekken aan via Skype. In zulke gesprekken mag je me om advies vragen over alles wat de onderwerpen op deze site raakt en je kunt je ei kwijt. Voor meer informatie verwijs ik je door naar deze pagina. Deze service is overigens ook beschikbaar voor niet-modellen.

Als blijkt dat je extra ondersteuning kunt gebruiken, breng ik geen kosten in rekening en verwijs ik je altijd door naar 1 van de partners waarmee ik samenwerk. Zij zijn kundig op het gebied van diëtetiek, personal training van modellen en psychologische behandeling van modellen. 

Sociaal

Je kunt me trouwens ook altijd even aanspreken op de volgende social media:

Instagram
Twitter
Facebook

Liever privé iets bespreken? Bekijk daarvoor mijn contactpagina.

Zo, dit was dan mijn hele verhaal! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar wie mijn lezers zijn. Schroom dus niet een berichtje achter te laten in het reactieformulier hieronder. 

Dikke liefs!

xo-angela

Volg me op  YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

[:]