Internationaal fashionmodel Anouk Sanders (Paparazzi Model Management) timmert met covers voor ELLE en Harper’s Bazaar flink aan de weg. In het laatste deel van haar serie interviews onthult de Nederlandse beauty de ins- en outs over haar huidverzorings- en beautyroutine.

Tip >> Anouk over voeding en sport

Mijn huid en lichaam zijn echt op hun best als ik een goed slaap.

 

Q: Hoi weer Anouk! Een gave, egale huid is erg belangrijk voor modellen. Hoe zorg jij voor zo’n mooi huidje?

Ik zorg er altijd voor dat ik mijn make-up eraf haal voordat ik ga slapen en maak iedere avond en ochtend mijn huid schoon. Ik gebruik hiervoor producten van Dr. Alkaitis; een biologisch merk zonder onnatuurlijke stoffen. Daarna gebruik ik een serum en voor de nacht een koudgeperste olie. Oh! En overdag gebruik ik een spf 50. 

 

Q: Welke merken zijn speciaal voor jouw gezicht favoriet?

Dr. Alkaitis en Be Mineral Make-Up.

 

Q: Hoe doe jij dat op lange vluchten? Je huid kan daar immers flink van uitdrogen.

Ik gebruik eigenlijk niets extra’s tijdens vluchten; ik zorg er gewoon voor dat ik gehydrateerd blijf door veel water te drinken.

 

Q: Heb je een tip voor de lezers om puistjes en pukkeltjes te voorkomen?

Haal altijd je make-up eraf voordat je gaat slapen. Dit niet doen is echt het ergste wat je voor je huid kunt doen! Verder: ik weet dat het niet heel gezellig is, maar alcohol heeft niet zo’n fijne uitwerking op je huid.

 

Q: Als je 1 algemene beautytip zou geven welke zou dat dan zijn?

Slaap! Mijn huid en lichaam zijn echt op hun best als ik een goed slaap. 

 

Q: Oh jee: een puist op die belangrijke shootdag. Wat doe je daarmee?

Het beste is om er niet aan te komen, want hij is heel makkelijk te camoufleren. Met Photoshop laten ze hem in een seconde verdwijnen!

 

Q: Heb je een beautytip waarbij je je huid van binnenuit een handje helpt door middel van voeding?

Ik slik iedere morgen visolie en teunisbloemolie.

 

Q: Met al die hete stijltangen en föhns kan je haar na een aantal jaartjes werken flink beschadigd raken. Hoe verzorg jij je haar en bescherm je het hiertegen? 

Ik probeer wekelijks een maskertje in mijn haar te doen. Daarnaast gebruik ik off-duty geen stijltang of föhn, zodat k mijn haar kan laten rusten. Verder ben ik een groot fan van Biosilk. Dat is een serum dat je na het wassen op je haar doet. Het maakt je haar super zacht en glanzend. 

 

Q: Welke spa’s, huidtherapeuten of schoonheidsspecialisten kun je ons aanraden? 

Voor mijn facials ga ik altijd naar C.Cosmetics and Care in de Herenstraat in Amsterdam. Zij gebruiken ook producten van Dr. Alkaitis . Ook ga ik naar Fort Resort Beemster in de Zuidoostbeemster; dat is een kleine spa/sauna, wat ik erg prettig vind. Vroeger was het een oud ford dat is omgebouwd tot saunacomplex. Vanuit de sauna kijk je zo uit over de landerijen. 

 

Hmmm, dat klinkt heel fijn, Anouk! Dank je wel voor het delen van je beauty ‘geheimen’ en dank Paparazzi Model Management voor de foto’s! 

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: