Een recept voor copycat Starbucks Pumpkin Spice Latte (PSL) con pana, met èchte pompoen en super gezond. Waarom niet gewoon naar de Starbucks voor een #PSL’etje? De reden zal je shockeren!

Read in English

Starbucks copycat pumpkin spice latte

Mijn variant op de Starbucks Pumpkin Spice Latte van Starbucks: super gezond en met èchte pompoen

Zoals beloofd: mijn PSL-recept

[dropcap]H[/dropcap]i leuke lezers! Zoals ik beloofde op Instagram zou ik het recept voor mijn veel te lekkere, healthified Pumpkin Spice Latte waarmee ik jullie lekker maakte met je delen. Ik kom net terug van een lingerieshoot en heb mezelf met mijn laptop en aan kokoswatertje geïnstalleerd bij de Bagels & Beans – waar ik weleens aan min blog werk –  om mijn belofte in te willigen. Bij deze dus! Laat ik beginnen met de reden dat ik mijn eigen PSL maak, als deze ook gewoon bij de Starbucks te krijgen is.

Er zit een luchtje aan

[dropcap]D[/dropcap]e afgelopen maand ben ik er al tig keer langs gelopen: het sandwhichbord van Starbucks met daarop de bijzonder verleidelijk uitziende mok koffie met een dikke toef slagroom erop. ‘Pumpkin Spice Latte’ heet deze speciale herfstvariant van de meer gangbare café latte.

Op het sandwhichboard staat naast de mok latte een vrolijke pompoen afgebeeld. Nu weet ik toevallig dat pompoen hartstikke goed is voor onder andere je huid door het aandeel antioxidanten dat in pompoen zit. Gezond, die Pumpkin Spice Latte, zou je dus denken. Je voelt hem al aankomen: aan deze pumpkin spice latte zit een luchtje.

‘Pompoen’ … eeeh … ?

In deze latte is namelijk geen spoortje pompoen terug te vinden! Niets! Nada! Shocking toch?! FoodBabe – een babe die voor Keuringsdienst van Waren speelt in de VS – kwam tot deze schokkende ontdekking nadat ze Starbucks eens goed aan de tand voelde over de ingrediënten van haar PSL. 

Wat er dan wel in de Pumpkin Spiced Latte zit? Nou, eigenlijk alles wat niet in ons lichaam thuis hoort, zoals onnatuurlijke kleurstoffen en bewerkte suikers: 

Starbucks pumpkin spice latte by Foodbabe

 

Recept: gezonde en lactose-vrij

Dat kan beter! Gistermiddag liep ik daarom de Starbucks zonder moeite straal voorbij, om lekker thuis mijn eigen gezonde versie van Starbucks’ Pumpkin Spice Latte te maken. Het was genieten (met de helft minder calorieën: 222 tegen 400)!

 

Starbucks Copycat Pumpkin Spice Latte. Recipe online tomorrow! #starbucks #psl #pumpkinspicelatte #coffee #sharefood

Een foto die is geplaatst door Great Body & Skin (@greatbodyskin) op

Ik maakte deze PSL met echte pompoen. Daarnaast gebruikte ik amandelmelk, agavesiroop, kaneel (een super sterk antioxidant), gember en nootmuskaat. De slagroom maakte ik met kokosroom om deze latte lactose-vrij te houden. Geweldig toch?

Wil je mijn copycat PSL graag proberen? Hier is het recept voor 2 personen:

Copycat Starbucks Pumpkin Spice Latte met slagroom

Een superlekkere, gezondere versie van de Starbucks Pumpkin Spice Latte, mèt slagroom, zonder lactose. Geraffineerde suikers-vrij en vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de latte:

 • 55 gram pompoenpuree (of even zelf pompoen koken en pureren)
 • zaadjes van 1 vanillestokje 
 • snufje gemalen nootmuskaat 
 • snufje gemalen gember 
 • 1/2 theelepel gemalen kaneel 
 • snufje fijn zeezout 
 • 8 druppels stevia 
 • 2 eetlepels agavesiroop 
 • 2 koffiekoppen sterke koffie 
 • 250 ml amandelmelk (of een andere lactosevrije melk naar keuze) 

Ingrediënten voor de slagroom:

 • blik kokosroom/santen
 • zaadjes van 1 vanillestokje 
 • 15 druppels stevia 
 • geschaafde amandelen

Bereidingswijze 

Bereidingswijze van de Pumpkin Spice Latte:

 1. Meng de pompoenpuree, vanillezaadjes, specerijen (optioneel: vervang door 1 eetlepel koekkruiden), stevia, agavesiroop en amandelmelk in een blender en mix tot het een glad geheel is. 
 2. Als het mengsel te dik is (het moet lijke op de dikte van melk) voeg je meer amandelmelk. 
 3. Doe het mengsel in een pannetje en zet het vuur uit zodra het begint te koken. 
 4. Voeg de “pompoenmelk” toe aan 2 koppen sterke koffie.

Bereidingswijze van de slagroom:

 1. Giet het kokoswater uit het blik (bewaar voor later in de koelkast) en gebruik enkel de kokosroom die je tegen de wanden van het blik vindt. 
 2. Doe de room toe in een mengkom samen met de vanillezaden en stevia en klop tot de crème fluffy wordt. 
 3. Doe een  flinke klodder slagroom op de pumpkin spice lattes en top met kaneel en geschaafde amandelen.

Lekker lekker!

Vraag aan jou

Wat is jouw favo koffie?

xo-angela

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin | Pinterest 

 

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: