Voormalige fitgirl: "het ging eigenlijk niet zo goed"
© Nikol Bartzoka

(NL) #Fitgirl: het ging eigenlijk niet zo goed + ik ga breder bloggen

Sorry, this entry is only available in Dutch.

About Angela

Angela
Hey! I'm Angela; a 30-something mommy and a now REAL #fitchick, digi nerd, photo & film shooter hobbyist, MSc specialized in Health Education, marketingspecialist and an international fashion model for 20 years. I've worked for eg. Viktor & Rolf, Nivea, Escada, Elle, Vogue and Glamour. I write about everything that I find worth sharing. Go ahead an take a look around. Don't hesitate to share your thought sor opinions. Enjoy!

33 comments

 1. Goed je weer terug te zien in blogland. Moedig je zo bloot te stellen, maar juist dat is wat wij vrouwen (zeker de generatie 30-en een beetje) zo hard nodig hebben om te zien bij anderen. Herkenbare worsteling en inspirerend te lezen hoe je luistert naar jezelf en een nieuwe weg inslaat. Zo blijf je authentiek. En dit is toch ook precies hoe het leven in elkaar steekt: wegen volgen en hier en daar even afslaan. Succes, ik blijf je met plezier volgen!

 2. Hoi Angela,

  We zijn oude bekenden van elkaar natuurlijk. Grappig da jou ‘zoektocht’ op hetzelfde uit komt als het mijne. Maar dan vanwege de ‘omgekeerde’ wereld hoe ik er uit zie. Laatst probeerde ik ‘af te vallen’ veel groente en superfoods enzenz. Ik at veel minder calorieën en probeerde vlees te mijden. Geloof het of niet ik was net een ballon geworden. Ooit ben ik al eerder een veel gezonder gewicht gaan aannemen door simpelweg te eten. Gewoon net als iedereen anders en inderdaad ik had een voor mij acceptabele kleding maat 38. Daarna weer gaan focussen op gewicht. Want ik was toch nog steeds ‘te dik’ en maat 42 was het gevolg.

  Gek is dat.
  Toen ik weer heel normaal heerlijk aardappeltjes en alles wat afgeraden word ging eten werd mijn lichaam weer tevreden.

  Mooi en fijn te lezen dat dat bij meerderen dus zo werkt en het een stuk minder ‘gek’ blijkt dan ik dacht.

 3. Herkenbaar :-). Ik schreef er ook eentje over mijn ervaringen met een moeilijke relatie met eten: https://fitmetlien.com/2017/02/03/eetbuiten-en-jezelf-niets-gunnen/

 4. Mooi geschreven Angela! Kwetsbaar en echt. Voor mij ook heel herkenbaar. Ik noem het altijd maar modellenanorexia. Mooi te zien dat je dat nu onder” çontrole hebt of juist los kan laten. Goed bezig mooie mama! Lfs

 5. Wat een dapper verhaal. Veel respect voor jou en ik hoop dat je met jouw nieuwe ik veel jonge meiden inspireert. En qua naam kun je bijv healthybodyskin doen of gewoon greatbodyskin houden maar met de ander achterliggende gedachte. Kan ook prima.
  Lori (Mama’s Jungle) recently posted…Huh, watte? Ik ben een beetje moe(der)My Profile

 6. Wat een mooie en openhartige blog! Echt respect.

  Succes met het vernieuwde bloggen.

 7. Ik ‘moet’ elke dag op de weegschaal staan, dat is een soort van tik geworden….
  Krystle recently posted…Het strafkrukjeMy Profile

 8. RESPECT! Heel knap dat je zo open en kwetsbaar durft te zijn!

 9. Dank je voor je advies! De naam is soort van hetzelfde gebleven. Ik laat verhuizen in ieder geval maar even achterwege.
  Angela | Great Body & Mind recently posted…#Fitgirl: het ging eigenlijk niet zo goed + ik ga breder bloggenMy Profile

 10. Jeetje.. en dan te bedenken dat er achter heel veel van die mooie instagram buikjes zo gelijksoortig verhaal achter zit. Ik ben nu 42 jaar en mijn vak is personal trainer. Hoe vaak ik denk over de IG meisjes van 20 jaar ‘waarom staan jullie niet gewoon met je handjes in de lucht ergens te dansen en niet na te denken over de gevolgen’. Ik promoot het gezonde leven enorm maar daar hoort ontspanning en genieten van eten ook bij. En ik ben het bewijs samen met mijn klanten dat dat ook prima kan. Ik geniet in het weekend ook van heerlijkheden en een goed glas wijn. Niemand denk op zijn 70ste had ik maar harder gewerkt voor die six pack.. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe richting van je blog en blijf je weer met veel plezier volgen!

  • Dank je Willeke! Leuk dat je me blijft volgen! Het blijft lastig hoor, want het is natuurlijk ook gek dat iemand met een dikke buik zichzelf wel in bikini op Instagram zou mogen zetten en iemand met een sixpack niet. Dat klopt niet. En tot waar heeft degene die iets post verantwoordelijkheid? Hier is geen gemakkelijk antwoord op.

 11. Wat dapper dat je dit deelt.
  En fijn dat je je balans hebt gevonden.
  Geniet van het leven!

 12. Ik ben blij dat je er weer bent! En dat je ook uitgevonden hebt wie je zelf echt bent. Ik ben benieuwd naar de artikelen die nog komen gaan!

  Liefs Hanneke

 13. Fijn dat je bevrijdt bent en beter in je vel zit! Hoop dat je verhaal veel dames inspireert om wat milder te zijn voor zichzelf. Misschien is met ‘mind’ in de naam? Great body and mind oid.
  Hoe je blog ook gaat heten. Ik blijf je volgen!

 14. Wow, wat een goed stuk en wat een wijs besluit! Ik kende je blog niet, ik kwam erop door de link die je op Facebook in een groep had gezet. Ik denk dat je er heel goed aan doet, zowel voor jezelf als voor je toekomstige kindje om op je nieuwe manier het leven in te gaan. Veel succes!
  Sjoukje – meergeldminderstress recently posted…Hoe gaat het Meer geld, minder stress? Wat zijn de plannen?My Profile

 15. Wat een mooie blog! En wat dapper. Bewondering voor wat je hebt meegemaakt. En ook heel herkenbaar voor mij. Ik weer wat het is en het is zo moeilijk om eruit te komen, en ook zo leerzaam over jezelf. Heel veel succes met het schrijven, en ik lees ze graag.
  Liefs

 16. Ik vind je een supergoede bloggervan (en een tof persoon) dus ik had je al een tijdje gemist. Wat heftig om te lezen dat het niet zo goed ging maar wat ben je er krachtig uitgekomen! Als niet-model vond ik vooral je persoonlijke verhalen, waaronder je zwangerschap leuk om te volgen. Ook weetjes en hoe het er nou aan toegaat in de modewereld. Oja en je lekkere recepten want die zien er geweldig uit.
  Dat je nu de draad weer op wil pakken en lekker gaat schrijven over waar jij je interesseert kan ik alleen maar toejuichen en ik ga zeker lezen.

  Wat betreft het healthbloggen, want zo begon ik persoonlijk… Ik heb me een tijd continue schuldig gevoeld dat ik niet altijd gezonde periodes heb, hoe kan ik dan een voorbeeld zijn? Langzaamis mijn blog meer geëvolueerd naar een gezonde mindset website waarin ik de aankomende tijd meer deel over issues met overspannen zijn en juist thema’s aankaarten als het niet zo goed gaat. Ik weet nog niet of mensen dit fijn en herkenbaar vinden of juist niet leuk. Zulke dingen zijn super spannend…

  Ik kijk in ieder geval uit naar je nieuwe blogs, de naam zou ik gewoon houden. Great body en skin is juist wat je nu aankaart, goed in je vel zitten door goed voor jezelf te zorgen en dingen te doen en delen die je leuk vindt.
  Anouk recently posted…Zes lekkere en gezonde ovenschotelsMy Profile

 17. Van mij mag je naam gewoon blijven hoor. Great body kan voor mij ook als in geweldig zijn! Een ruimere betekenis. Daarbij houd ik niet van hokjesblogs, dus gewoon schrijven wat je leuk vindt.
  En top dat je van de obsessie af bent!
  Marijke recently posted…Een nieuwe schooltasMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge