Fashion Model Friday: Inspiring Sara Ziff

Fashion Model Friday: Inspirerende Sara Ziff

Fashion Model Friday is een serie interviews met, en artikelen over vooraanstaande fashionmodellen van over de hele wereld met een inspirerende boodschap.

De komende tijd stel ik in de #FMF een aantal modellen aan je voor die mij inspireren. Stuk voor stuk dragen zij iets bij aan het welzijn van modellen, door ondersteunend te zijn in hun carrière of persoonlijke leven. 

Read in English

Sara Ziff

In deze #FMF tip ik Sara Ziff. Sara is naast model ook een award winnende filmmaker en activiste voor verbetering van arbeidsomstandigheden van modellen.

Modellencarrière

Sara werd geboren in april 1983. Ze groeide op in New York, waar ze op 14-jarige leeftijd werd gescout als model. Tot haar opdrachtgevers behoren tot op heden onder andere Calvin Klein, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Kennth Cole, Stella McCartney, Prada, Marc Jacobs, Balenciaga en Chanel. Op dit moment is Maralyn Agency New York Sara’s moederbureau.

sara ziff on the cover of elle

Sara Ziff op de cover van ELLE magazine

Documentaire

Op haar 18e begon Sara fulltime met modellenwerk. Tijdens haar klussen nam Sara steevast haar camera mee en legde haar werk en gesprekken met ‘collega’ modellen achter de schermen vast op beeld.

sara ziff in Picture Me

Sara nam haar camera mee backstage en filmde daar footage voor haar docu

Hiervan co-produceerde Sara de kritische documentaire ‘Picture Me: A Model’s Diary’, waarmee ze in 2009 bekend werd onder het grotere publiek. De docu laat de highs en lows van het ogenschijnlijke glamoreuze leven van de modellenbizz zien.  Ze won voor de docu de ‘1st Inspiration and Visionary’ award tijdens het Women & Fashion Film Festival.

De docu ‘Picture Me: A Model’s Diary’, waarmee Sara een award won

Model Alliance

Omdat Sara vond dat het beter gesteld zou moeten zijn met werkomstandigheden van modellen, richtte zij in 2012 de Model Alliance op; een non-for-profit organisatie voor modellen die in de Amerikaanse mode-industrie werken. Daarmee wil ze betere arbeidsomstandigheden bewerkstelligen voor modellen werkzaam in de Amerikaanse mode-industrie.

Child Model Act

Ziff is daarnaast ook actief voorvechter van bescherming van child performers door middel van aanvullende regelgeving. Met succes: in 2013 werd de Child Model Act aangenomen in de staat New York; een wet die child performers (bijvoorbeeld modellen en acteurs) van onder de 18 jaar wettelijke bescherming biedt door onder meer regulatie van werkuren en eisen omtrent opleiding.

Cum laude

Oh ja: Ziff haalde ergens tussendoor ook nog even haar B.A. in Politieke Wetenschappen. Ze studeerde cum laude af.

Sara volgen? Dat kan op Instagram, Facebook en Twitter. Vergeet ook niet de site van haar organisatie Model Alliance te bookmarken.

Meer Sara:

Wikipedia

Picture Me: A Model’s Diary

Maralyn Agency 

Bron featured foto 

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

About Angela

Angela
Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting. 'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn. Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge