Fashionmodel Jacomien (lees: fulltime knapperd) deelt haar beautygeheimen! Wat doet ze met een pukkel op die belangrijke shootdag? Wat eet ze voor een mooie huid? En hoe kan het dat ze ineens een dikke stekel had op haar achterhoofd?!

 

Lees ook de andere 2 interviews met Jacomien:

 

Q: Hi Jacomien! Jij hebt zo’n mooie egale huid. Wat is je geheim?

Ik heb een droge huid dus moet er extra goed voor zorgen: veel vochtinbrengende crèmes en ik drink veel water. Verder probeer ik elke nacht rond de 8 uur te slapen en gebruik ik goede producten.

 

Jacomien Roobol (De Boekers) voor JAN Magazine door Chris Craymer
Jacomien Roobol (De Boekers) voor JAN Magazine door Chris Craymer

 

Q: Welke merken zijn speciaal voor jouw gezicht favoriet?

Ik ben enorm fan van alle producten van Kiehls. Ik gebruik onder andere de avocado-oogcreme en het overnight serum. Ik zweer bij de laatste! Verder gebruik ik drie keer per week een exfoliator en smeer ik geregeld kokosolie op m’n gezicht voor wat extra moisturizing (ja, die waar je ook mee kan bakken en braden 😉 )

 

Q: Ik gebruik kokosolie inderdaad ook voor droge plekjes bij mijn zoontje! Kiehl’s vind je dus erg fijn. Welke huidverzorgingsproducten zijn bij jou nog meer favoriet voor je gezicht?

Naast Kiehls ook Nuxe en Elemental Herbology. Verder een SPF 50 zonnebrandcreme van Vichy. Deze droogt heel mooi en mat op.

 

Jacomien door Antonio Terron voor Tevla Magazine
Jacomien door Antonio Terron voor Tevla Magazine

 

Q: Wel prettig dat laatste. Ik vind een goede spf belangrijk, maar het is zo jammer dat ik er altijd zo van ga glimmen dat je me van een kilometer afstand al aan ziet komen shinen. Goede tip dus! Heb je ook nog een tip wat betreft lange vluchten? Die zijn immers geen pretje voor je huid.

Ik voel mij altijd super uitgedroogd na een lange vlucht. Dus om dat te voorkomen drink ik veel water en neem ik een kleine tube crème mee plus een goede lippenbalsem.

 

Q: En iets waar veel dames ook wel om zitten te springen: heb je een tip voor de lezers om puistjes en pukkeltjes te voorkomen?

Niet echt, want soms is het niet te voorkomen. Maar gezond eten en je huid goed verzorgen helpt al veel.

 

Q: Als je 1 algemene beautytip zou geven, welke zou dat dan zijn?

 

Altijd je make-up eraf halen voordat je gaat slapen, hoe laat het ook is en een goede SPF 50 gebruiken zodra de zon schijnt.

 

Q: Oh jee: een puist op die belangrijke shootdag. Wat doe je daarmee?

Voor het geval dat ik een puistje heb of het voel aankomen heb ik een roller met tea tree oil en aloë vera. Of ik stip het plekje aan met citroen sap. Dit droogt het puistje uit. Maar soms is het niet te voorkomen of het werkt niet op tijd. In dat geval is er altijd photoshop 😉

 

Tip: lees alles over tea tree olie >>

 

Q: Wat doe jij qua voeding om je huid van binnenuit te verzorgen?

Gezonde vetten eten zoals avocado en noten! En niet teveel suiker.

 

Als ik veel suiker eet merk ik het meteen aan mijn huid.

 

Q: Een heikel punt voor veel modellen: het haar. Een mooie bos is belangrijk, maar door al die stijltangen en föhns is het haar van veel modellen beschadigd. Herkenbaar?

Enorm. M’n haren hebben aardig wat te verduren gehad de afgelopen jaren. Om een voorbeeld te geven: een half jaar geleden had een haarstylist per ongeluk een hele streng haar afgebrand of afgesneden.

 

Ik weet niet precies wat er was gebeurd, maar ik had ineens een dikke stekel op mijn achterhoofd. Het heeft maandenlang overeind gestaan, haha!

 

Gelukkig is de pluk ondertussen langer gegroeid en valt het niet meer op. Maar dit soort dingen gebeuren. Ik probeer het niet te vaak te wassen en verder goede producten te gebruiken. Ik hou van Moroccan Oil!

 

Dank je wel voor je tips leukie! Enneh … ik denk dat je er met stekel er nog even charming uit hebt gezien!

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | PinterestAbonneer

 

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: