Deze maand verscheen het e-book van Foodness.nl, het healthy food-platform waarvoor ik maandelijks schrijf. In het e-book staan 25 gezonde recepten die je in een handomdraai maakt. Als preview mag ik mijn favo recept uit het e-book met jullie delen!

Read in English

Favoriet: pompoen-chiapudding

[dropcap]M[/dropcap]ijn absolute favoriet is de pompoen-chiapudding met amandelen. Natuurlijk; I love pompoen! Pompoen is lekker zoet van zichzelf en daardoor heel goed te gebruiken in zoete gerechten als gebakjes of toetjes. Zo wordt het wel heel makkelijk om aan je dagelijkse portie groenten te komen!

Gezondheidsvoordelen van pompoen

Nog even kort op een rijtje waarom en waarvoor pompoen allemaal goed is:

  • Het zit boordevol vezels, die onder andere je spijsvertering stimuleren en suikerpieken in je bloed helpen voorkomen danwel binnen de perken houden.
  • Pompoen is rijk aan beta-caroteen, wat in je lichaam worden omgezet naar vitamine A (retinol, E160). Vitamine A nodig voor een sterk immuunstysteem.
  • Ze leveren langdurige energie door middel van complexe koolhydraten.
  • Het is een flinke claim, maar volgens dit onderzoek helpt beta-caroteen bij het voorkomen van bepaalde typen kanker.

Zo wordt aan je gezondheid werken wel erg prettig!

Recept: Pompoen-Chiapudding

Klaar voor het recept? Alsjeblieft: van Foodness, voor jou!

Voldoende voor 2 personen
Duurt: 15 min
 
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
  1. Meng alle ingrediënten in een kom tot je een homogene puree hebt. 
  2. Zet je pompoen-chiapudding in de koelkast en laat minimaal een uur staan, maar liever een hele nacht. Hier wordt je pudding dikker van, doordat de chiazaden vocht uit de puree opnemen.
  3. Hak de amandelen, rozijnen en raw cacao nibs fijn en meng deze tot je een crumble hebt. Strooi de crumble vlak voor het serveren over je pudding.

Tip: maak laagjes van de chia-pudding en crumble! Neem hiervoor een doorzichtig glas en doe hierin een laagje pompoen-chiapudding, crumble, eventueel een laagje banaan, een laagje pompoen-chiapuding en sluit af met een laagje crumble. Hmm!

Tip: als je niet van pompoen houdt of als het daar niet het seizoen voor is, kun je ook zoete aardappel gebruiken. Kook hiervoor een zoete aardappel, maak er aardappelpuree van en gebruik dit zoals je de pompoenpuree in bovenstaand recept gebruikt.
 

Zeg nou zelf: zo is het toch wel erg makkelijk om gezond te eten?

Foodness Fast Food e-book

Wil je meer van dit soort geniale recepten? Dat kan! Je downloadt het Foodness Fast Food e-book in pdf-vorm hier.

Zo ziet het e-book eruit op je tablet:

e-book foodness.nl on ipdad

Het 29 pagina’s tellende e-book telt 25 snelle, healthy recepten: 5x ontbijt, 5x lunch, 5x gezonde snacks, 5x diner en 5x zoet. Alle recepten zijn voorzien van kwalitatieve kleurenfoto’s. Daarnaast staat bij elk recept allergie-informatie weergegeven en wordt door middel van aanduidingen ook met de veganist rekening gehouden.

Wees er snel bij, want de kennismakingskorting van €8,95 €6,95 geldt nog maar tot en met 14 november!

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: