meer-water-drinken

Tips Om Meer Water Te Drinken

Mijn beste beautytip en die van andere modellen? Die is onverwacht simpel en goedkoop: water, water en nog eens water. Voldoende water drinken zorgt voor een gehydrateerde huid. Die is soepeler, ziet er voller uit en vertoont minder tekenen van huidveroudering. Daarnaast helpt genoeg water onzuiverheden als mee-eters en puistjes voorkomen door een betere afvoer van afvalstoffen. 

Ik drink daarom veel water. Drink ik een paar dagen wat minder water, dan zie ik dat meteen. Mijn huid vertoont dan direct wat droogtelijntjes, droge plekken en mijn lippen worden droog.

Per dag heb je zo’n 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Deze hoeveelheid is onder andere afhankelijk van jouw lengte x gewicht, de temperatuur en jouw activiteitniveau. Hoe zwaarder en langer je bent en hoe meer je beweegt, hoe meer vocht je nodig hebt. Andere factoren die vragen om meer vocht zijn bijvoorbeeld alcoholgebruik, temperatuur en ziekte.

Sapjes en frisdranken

Natuurlijk kun je ook sapjes of frisdranken drinken om je vochtgehalte op pijl te brengen. Vocht is immers vocht. Wees je er wel van bewust dat veel dranken veel suiker bevatten en dat aan veel dranken, zoals sap uit pak, suikers zijn toegevoegd. Een glaasje daarvan kan niet veel kwaad, maar 1,5 tot 2 liter per dag ervan drinken is iets teveel van het goede. Grote kans dat je dit terug gaat zien aan je huid (denk aan onzuiverheden), je gewicht en je gebit. Daarnaast droogt alcohol juist uit. Zet daarom tegenover ieder glas alcohol een glas water.

Liever water

Meer water drinken dus! Dat is simpeler gezegd dan gedaan. Water is nu eenmaal niet het lekkerste drankje dat je je kunt bedenken. Het zal dus even doorzetten zijn. Ik lustte het vroeger ook niet, maar geloof me: het went en op den duur weet je niet beter.

7 tips om meer water te drinken

Om jou te helpen om meer water te drinken geef ik je hier een achttal tips:

 1. Drink kruidenthee

Thee is een goede keus in de winter als je water net iets te koud vindt. Kruidentheeën zijn er in erg lekkere smaakjes, zoals chocola en drop (venkel en zoethout). Zo is water drinken absoluut geen straf!

 1. Smaakwater

Voeg een smaakje aan je water toe. Vul een kan of je waterfles met water en voeg daar kruiden of fruit toe. Een aantal fijne combi’s:

– een stuk geschilde verse gember, wat takjes munt en wat plakjes limoen;

– dille en geschilde komkommer;

– gehalveerde aardbeien;

– plakjes citroen en munt;

– gember, citroen en melisse.

– lavendel en munt.

Veel van deze smaakjes kun je ook kant-en-klaar bij de Albert Heijn kopen voor € 1,75 per stuk. Wel zo makkelijk! Houd er wel rekening mee dat deze toevoegingen geen wonderen verrichten voor je gezondheid. Daarvoor kun je de toevoegingen beter vers en in grotere hoeveelheden tot je nemen.

Hoe-drink-je-meer-water
Water met een smaakje van de Albert Heijn; net zo makkelijk zelf te maken, lekker en makkelijk weg te drinken, maar nauwelijks gezonder dan gewoon water.
 1. Grote fles

Houd de hele dag door een grote fles water bij de hand (in je tas, op je bureau, in je hand).

 1. Combineer

Leer jezelf aan na elke maaltijd of snack een groot glas water te drinken.

 1. Verdun

Voeg water toe aan je vruchtensapjes. Zo krijg je minder suiker binnen en meer water. Dit is vooral een tip voor vervente vruchtensapdrinkers die rustig aan meer water willen gaan drinken.

 1. Bij het opstaan

Leer jezelf aan bij het opstaan direct 2 glazen water achterover te slaan. Dit stimuleert ook nog eens direct je darmwerking.

 1. Log je water

Houd met je telefoon bij hoeveel je werkelijk drinkt. Dit kan bijvoorbeeld met de app Waterlogged (voor iPhone en Android).

 1. Zet streepjes

Koop een grote fles van 2 liter en verdeel met streepjes van stift de fles in delen. Schrijf tijden bij de streepjes. Zo weet je dat je rond 2 uur ’s middags bij het 2 uurstreepje moet zijn om de hele dag door genoeg te drinken.

Succes!

Met deze 8 tips gaat het je vast lukken om meer water te drinken. 

Heb jij zelf nog aanvullende tips om meer water te drinken? Laat ze dan achter in de comments hier beneden.

Liefs, 

Angela

Foto: Minke Kroeze

Volg me op Instagram Twitter Facebook YouTube Bloglovin

About Angela

Angela
Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting. 'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn. Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Check Also

Anouk’s (Paparazzi Model Management) Huidverzorgings- & Beautyroutine

Internationaal fashionmodel Anouk Sanders (Paparazzi Model Management) timmert met covers voor ELLE en Harper's Bazaar flink aan de weg. In het laatste deel van haar serie interviews onthult de Nederlandse beauty de ins- en outs over haar huidverzorings- en beautyroutine.

4 reacties

 1. Great tips of skincare and easily ways of drinking water in more time and get a healthy and glowing skin.Thanks for sharing it.

 2. Deze ga ik even in mn favorieten zetten. Ik drink ontzettend weinig en als ik voorheen dronk was het koffie of energy. Ik ben nu al een paar weken bezig om mn koffie te beperken tot 2 koppen per dag (ipv 8 tot 10) en de energy heel af en toe. Ik drink nu voornamelijk water met komkommer, munt en limoen maar kom echt niet aan die 2 liter. De tip met de fles en streepjes zou voor mij weleens kunnen gaan werken.
  mariska recently posted…10 tips Vliegvakantie met kinderen overlevenMy Profile

 3. Het is altijd goed om veel water te drinken, maar mijn theorie is dat sapjes en thee eigenlijk niet als water tellen. Wat je al zei: in sapjes zit suiker en heeft niet de zuiverende eigenschappen omdat je lichaam sap op een andere manier verwerkt. Kruidenthee zoals muntthee of kamille kun je wel als vocht zien, groene thee en zoethout thee bijvoorbeeld echt niet. In groene thee zit cafeïne en daarvan is het sowieso beter niet te veel te drinken en zoethout is niet goed voor mensen met een hoge bloeddruk.
  Karen recently posted…Fit by Fie: Onmisbare voedingsmiddelen voor een sporterMy Profile

  • Angela | Great Body & Skin

   Bedankt voor je toevoegingen Karin! Ik ben in jet artikel uitgegaan van gezonde mensen en heb me alleen gericht op hoe je meer vocht binnen krijgt. Wil je nog verder kijken (of heb je last van je bloeddruk) dan kan men jouw tips in ogenschouw nemen.

   Op cafeïne ben ik al eens ingegaan, ik zal er vanuit het artikel even naar linken zomeren, dan is dat ook duidelijk.

   Mijn zoethoutthee drink ik zelf trouwens altijd heel slap, misschien is dat een idee als je vanwege gezondheidsredenen niet teveel zoethoutthee kunt drinken?
   Angela | Great Body & Skin recently posted…How To Drink More WaterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge