Van vrouwelijke plus-sizemodellen kijkt niemand meer op. Wat wellicht nog wel een wenkbrauw doet oplichten, is de nieuwste divisie van één van ’s werelds grootste netwerk van modellenbureau’s IMG Models, namelijk de devisie ‘big & tall’.

Zach: “I think as a man, you don’t want to ever admit you have body image issues because it’s not considered masculine or macho, but everyone struggles with it.”

[dropcap]De[/dropcap] divisie ‘big & tall’ werd door IMG Models-voorzitter Ivan Bart opgericht. Bart, zelf alles behalve een skinny type of guy, vertelt aan WWD dat in de modewereld waarin hij werkt een slank lichaamstype het ideaalbeeld is voor mannen. Een beeld waaraan hij niet kan voldoen. Dat hij de divisie ‘big & tall’ oprichtte heeft dan ook een dubbele agenda; Bart wil dat alle mannen zich goed en aantrekkelijk voelen, onafhankelijk van hun maat. Zijn nieuwste divisie noemt hij dan ook wel de divisie ‘Brawn’, wat staat voor een positief zelfbeeld, aldus IMG’s voorzitter. 

Bart wil dat alle mannen zich goed en aantrekkelijk voelen, onafhankelijk van hun maat.

Zach Miko

Nu zijn jullie vast heel nieuwsgierig naar de mannen die aan de divisie ‘Big & Tall’, ofwel ‘Brawn’ zijn toegevoegd? De divisie staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste man die met een grote(re) maat – zijn taille is 104 cm breed – en via IMG B&T klussen binnen hengelt is deze knapperd:

 

 

 

What a wonderful life this is! #img #wwd #brawn #bodypositivity #effyourbeautystandards #bigandtall Een foto die is geplaatst door Zach Miko (@zachmiko) op

 

Zach Miko (26) is zijn naam; een komediant/muzikant/blogger. Miko boekte onlangs een job voor Target en was daarmee Target’s eerste mannelijke plus-size model ooit.
 

Naast het feit dat modellen als Zach bijdragen aan #bodypositivity onder mannen – mijns inziens een zwaar onderschat iets -, vind ik het voor Zach persoonlijk hartstikke leuk dat hij is, jawel, via Instagram, is gescout als model. De nu professionele knapperd vertelt namelijk aan People:

“I’ve struggled with self-esteem and self-image issues my entire life,” he says. “Being an attractive person was never something I thought of myself. I think as a man, you don’t want to ever admit you have body image issues because it’s not considered masculine or macho, but everyone struggles with it.”

Way to go, Zach!

Wat vind jij: hot or not? Grapje natuurlijk, daar gaat het helemaal niet om. Waar het om gaat is dat met de divisie ‘Big & Tall’ meer diversiteit komt in het modebeeld. Wat vind jij daar nu eigenlijk van?

Zelf vind ik deze meneer een knapperd èn vind ik het een heel logische stap die IMG met het oprichten van deze divisie zet. Immers, als we zo bezig zijn met diversiteit aan te brengen in het modebeeld en transgendermodellen, vrouwelijke plus-sizers en weet ik wat voor niet-standaardmodellen een behoorlijke carriere opbouwen, vertel mij dan eens waarom ik in vredesnaam nooit eerder mannelijke plus-sizemodellen tegen kwam.

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: