Fashionmodel, vegetariër en sportieveling Jacomien Roobol geniet met volle teugen van al het gezonds dat te krijgen is bij haar favoriete food hotspots in LA, Barcelona en Rotterdam. Welke hotspots dat zijn? Ze deelt het met je in dit interview!

Tip: lees meer over Jacomien en haar modellencarrière >>

Q: Hi Jacomien! Nou, kom maar op: wat zijn jouw healthy food hotspots?

Rotterdam: Spirit in de Groene Passage; fantastisch vega/vegan buffet. Je betaalt voor wat je opschept.

Barcelona: Flax&Kale. Zeker weten mijn all time favoriet! Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in Barcelona kwam was er in het land van jámon bijna niks mogelijk als vegetariër. Op een paar vegetarische restaurants, met hoog geitenwollen sokgehalte, na. En als ik in een normaal restaurant een vegetarische salade bestelde kreeg ik vaak een salade met tonijn of kip. Ondertussen zijn er veel meer mogelijkheden! Bijvoorbeeld Flax&Kale dus; een enorm stylish restaurant waar je fantastische creatieve gerechten, heerlijke smoothies en juices kunt bestellen. Ze bieden vegetarische, vegan en visgerechten.

Los Angeles: In Los Angeles zeker Whole Foods; een supermarkt/healthy take-away. Verder nog de Earth Bar en Café Gratitude.

Q: Goeie tips! Ik kom graag in Barcelona, dus ga vooral deze tips onthouden. Wat betreft sport: waar doe je dit graag?

Balanz-s Yoga in Rotterdam, Modo Hot Yoga in Los Angeles en de buitenlucht in Barcelona <3

Q: In Barcelona heb je inderdaad fijne parken en het strand met toestellen en de fietspaden op de Passeig de Gràcia zijn ideaal om te hardlopen! Jij hebt vast een topconditie. Heb je een tip hoe je fris en energiek blijft tijdens de soms lange, intensieve dagen die je als model maakt?

Ik zorg altijd voor een goed ontbijt voordat ik naar het werk ga: een goede bak havermout of een groene smoothie.

Verder neem ik altijd een emergency foodpakketje mee: ongebrande noten, een gezonde reep zoals een Näk’d bar en fruit. Je weet nooit wat er op de set beschikbaar is en wanneer je luncht. Tot slot koffie en een lading positieve energie ?

Q: En neem je weleens je eigen lunch mee naar een job?

Ja! Ik denk dat ik deze vraag net heb beantwoord. Heel soms maak ik voor de zekerheid een salade, maar meestal neem ik alleen de tussendoortjes mee.

Tip: gezonde snacks voor tussendoor en onderweg >>
Q: Slim! Heb jij nog tips voor modellen en vrouwen die gezond willen eten wat betreft snacks die ze mee kunnen nemen naar het werk?

Bak je eigen healthy bananen-/pompoenbrood en neem hier wat van mee! Online zijn er super veel makkelijke en healthy recepten te vinden. Met een paar bananen, dadels, eieren en havermout kom je al een heel eind richting een goed baksel. Verder zijn nootjes en fruit altijd goed!

Tip: bak je eigen gezonde pompoenkruidkoek >>

Wat je beter niet kunt nemen zijn die zogenaamde gezonde koekjes en granenrepen. Vaak zitten deze vol met suiker, tenzij je ze bij de biowinkel koopt. Even labels lezen dus!

Q: Bedakt voor de tips. Iets anders: je bent prachtig in shape. Hoe doe je dat?

Ik hou van bewegen en probeer elke dag in ieder geval iets qua sport te doen.

De ene dag doe ik in de gym krachtoefeningen op de mat of volg ik een actief lesje, de andere dag doe ik cardio of hardlopen. Op dagen dat ik niet naar de gym wil maak ik een lange wandeling op een flink tempo. Ook doe ik graag hot yoga, al zou ik dat vaker willen doen dan dat ik nu doe. De stretch en de hitte zijn super goed voor je spieren!

Sowieso loop ik elke dag heel veel. Gewoon omdat ik het lekker vind om lange wandelingen te maken of te voet een stad te verkennen. Als ik bijvoorbeeld naar een casting moet en hier tijd voor heb dan loop ik liever dan dat ik de metro pak.

Jacomien voor Marie Claire door David Cohen de Lara
Jacomien (duidelijk goed in shape) voor Marie Claire door David Cohen de Lara

 

Q: Combineer je het sporten en bewegen met een dieet?

Sinds mijn 12e ben ik vegetariër.

Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van het vlees dat in de supermarkten ligt en afkomstig is uit de bioindustrie niet gezond is. Hierdoor heb ik ervoor gekozen helemaal geen vlees te eten en voel mij hier heel goed bij!

Ik let op dat ik de goede eiwitten en vitaminen op een andere manier binnenkrijg. Door het eten van bijvoorbeeld peulvruchten, bepaalden groenten, noten en eieren/zuivel.

Verder probeer ik zo gezond mogelijk te eten met weinig bewerkte producten. Maar ik maak het niet te moeilijk voor mijzelf.

Als ik genoeg sport en de rest van de week gezond eet, gun ik mijzelf in het weekend echt dat glas wijn en een taartje.

Tip: zo maak je een gezonde taart >>

Q: Dat klinkt als de juiste insteek! Dus hoe ziet jouw typische ontbijt eruit?

Dit verschilt per dag. Ik hou van een havermoutontbijtje, een groene smoothie of een bak fruit met yoghurt.

Q: Genoeg gezond geklets: wat is jouw favo YOLO food?

KRUIDNOTEN! En carrot cake. Maar meestal haal ik deze automatisch bij een biologisch tentje of ergens waar ze zonder suiker bakken. Bijvoorbeeld bij Flax&Kale, zodat het toch een beetje gezond is ;). Dat zit er toch in, haha. De kruidnoten bak ik het liefst zelf in een gezondere variant. Zelf gebakken is altijd het lekkerst.

Wederom dank je wel voor dit interview Jacomien!

Psst: heb je je al geabonneerd op de nieuwsbrief? Volgende week vertelt Jacomien je namelijk over haar beauty- & huidverzorgingsroutine. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ontvang je een melding wanneer er een nieuw artikel online staat, zo ook Jacomien’s 3e en tevens laatste deel van haar interviewdrieluik.

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: