Fashion model Marieke Blankenstein is heerlijk down to earth. Het gaat lekker met haar carrière, waarin ze met haar sportieve lijf onder andere voor Puma werkte. In dit interview vertelt ze over haar gezonde levensstijl en heeft een boodschap aan jonge meiden over het schoonheidsideaal.

Tip: lees meer over Marieke en haar modellencarrière >>

Q: Hi Marieke! Wat zijn jouw healthy food hotspots?

Mijn favo plekjes om te lunchen in mijn woonplaats Amsterdam zijn ‘De Laatste Kruimel‘ (vooral de spelt-kalkoensandwich) en de ‘Yoghurt Barn‘ (zoals de naam al doet vermoeden kun je hier allerlei soorten yoghurt eten).

Q: Yum! En waar sport je graag? Waar kunnen we jou tegen komen?

Ik sport niet meer in een sportschool. Ik geef er de voorkeur aan buiten te sporten of mijn eigen oefeningen thuis te doen.

Tip >> Gratis home workoutkanalen

Marieke (De Boekers) for Puma
Marieke voor Puma

Q: Buiten sporten is fijn; werken aan je conditie, frisse lucht en vitamine D opdoen. Over conditie gesproken: hoe zorg jij ervoor fris en energiek te blijven tijdens soms lange, intensieve dagen in de studio? 

Ik hou van mijn werk en de mensen waarmee ik werk zijn meestal hartstikke leuk gezelschap. Zo is het voor mij niet moeilijk om energiek te blijven tijdens shoots. Meestal merk ik pas als ik na een job thuis kom hoe moe ik ben.

Q: Kijk, dat scheelt inderdaad een hoop. En neem je weleens je eigen lunch mee naar een job, zoals je vriendin Patty en ik dat weleens doen?

Eerlijk gezegd niet altijd, doordat jobs vaak erg last minute geboekt worden. Daardoor heb ik niet altijd tijd om iets voor te bereiden. Ik zorg er wel altijd voor dat ik wat fruit of noten en water bij me heb. Als ik toch voldoende tijd om iets voor te bereiden heb, dan maak ik iets van een couscoussalade klaar, of wat groenten met hummus. 

Q: Klinkt lekker en gezond! Wat zijn jouw tips aan modellen en vrouwen die gezond willen eten wat betreft snacks die ze mee kunnen nemen naar het werk?

Als variatie op de standaard boterhammen kun je zelfgemaakte (volkoren-/boekweit-/haver-) pannenkoeken of wraps met bijvoorbeeld kip of avocado maken, yoghurt met fruit of havervlokken, fruit, hummus met groenten of zelfgemaakte salade met quinoa/couscous/bruine rijst maken. Er zijn veel opties!

Buckwheat Pancakes { Guten & Lactose Free }
Tip >> maak net als Marieke boekweitpannenkoeken

 

Q: Aan je Pumacampagne te zien ben je goed in shape. Hoe doe je dat?

Ik heb een hond en paard, daar ben ik altijd mee in de weer. Daarnaast ren ik een paar keer per week en doe ik pilates en (hot) yoga. Ik hou ook erg van kickboksen, dus wie weet pak ik dat weer op. 

Q: Combineer je het sporten met een dieet? 

Ik geloof niet in diëten. Ik eet alles wat ik wil, maar eet kleine porties en overeet mezelf niet. Ik denk dat als je basiseetpatroon gezond is, je jezelf zo nu en dan ook wat minder gezonds toe moet staan.

Q: Volledig mee eens! Dus hoe ziet jouw typische ontbijt eruit?

Meestal eet ik havermout als ontbijt. Ik maak dit het liefst klaar met ei, wat cocoa, honing, noten, zaden en dan doe ik het in de magnetron, zodat het een soort cake wordt. Het klinkt vies, maar wordt echt heel lekker!

Q: Klopt, dat is een mug cake; smaakt prima! Dank je voor de tip. Genoeg over gezond eten: wat is jouw favo YOLO food?

Ik hou erg van bakken. Mijn appel-kruimeltaart met ijs is heerlijk 🙂

Q: Iets anders op het gebied van gezondheid: de maatschappij is erg gefocust op modellen in de media en neemt hun voorkomen als schoonheidsideaal. Wat zou je in dat licht willen zeggen tegen jonge meiden die dit interview lezen?

Het is prima om er niet als de modellen die je in de magazines ziet uit te zien! Wij zien er zelf echt niet altijd zo mooi uit als in het magazine, zo zonder goed licht, make-up en dat soort zaken. Wij modellen zijn gewone mensen zoals jij en je vrienden. Iedereen is anders en dat is prima. Als we allemaal hetzelfde eruit zouden zien, zou de wereld maar saai zijn, toch?

Ik geef je groot gelijk Marieke. Voordat we in de media verschijnen, wordt en is er immers. Dank je wel voor dit mooie interview!

Psst: heb je je al geabonneerd op de nieuwsbrief? Volgende week vertelt Marieke je namelijk over haar beauty- & huidverzorgingsroutine!

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: