Internationaal model en healthy foodie Patty Luijt deelt haar sport- en gezonde eettips met jou!

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar hou ook van pizza. Daar zeg ik geen nee tegen!

Tip: lees meer over Patty en haar modellencarrière >>

Q: Hi Patty! Ik zie jou echt als een healthy foodie. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jouw aanbevelingen op het gebied van gezonde eettentjes.

Ik weet inderdaad veel fijne, gezonde eettentjes! Eén van mijn favorieten is de Yoghurt Barn en voor salades ga ik graag naar Venkel. Afgelopen maand ben ik voor het eerst naar Sir Hummus geweest. Als je van hummus houdt, moet je daar echt eens heen! Alle tentjes zitten in de Pijp (Amsterdam). Erg leuke buurt waar ik graag kom.

Q: Ik ben zelf een gym rat, dus wil van jou graag weten: ga jij naar de sportschool en welke is jouw favoriet?

Ja, daar kom ik inderdaad. Meestal ga ik in mijn woonplaats Weesp naar de sportschool, maar ik vind het ook leuk om met vrienden naar bepaalde yogascholen in Amsterdam te gaan. Hotflow Yoga in de Jordaan is mijn favoriet. Het is een klein schooltje, maar met een erg fijne vibe.

Patty door Carlos Montilla (c)

 

Q: Dat klinkt inderdaad als een fijn schooltje en wat leuk dat je dat met vrienden doet! Zo is het behouden van een goede conditie wel heel makkelijk. Speaking of which: modellenwerk kan best vermoeiend zijn met lange dagen en veel staan. Hoe zorg jij ervoor dat je fris, fruitig en energiek blijft on set? 

Ik neem altijd wat gezonde snacks mee. Ik heb namelijk een lage bloeddruk en een laag bloedsuikergehalte, waardoor ik regelmatig wat moet eten. Standaard zitten er noten in mijn tas. Voor onder meer die noten heb ik een abonnement op BitesWeLove. Ze sturen je een prima pakket met noten en wat gedroogd fruit. Soms met wat chocola erbij!

Q: Klinkt goed! En naast je snacks: neem je nog meer mee? Ik zie vaak dat modellen hun eigen kostje in bakjes meenemen en doe dit zelf ook regelmatig. 

In sommige gevallen neem ik mijn eigen salade mee. Ik vind het erg lekker om quinoasalade of couscoussalade te maken. Als ik niet genoeg tijd heb om dit vooraf te maken, dan ga ik naar Albert Heijn To Go voor hun quinoasalade met groenten en noten. Die is zo lekker!

Wees jezelf; je bent wie je bent, je bent mooi!

Q: Grappig zeg, je zou mijn zusje kunnen zijn wat betreft eten. Ik doe dat ook allemaal. Je hebt vast wel wat advies aan de lezeressen over wat voor gezonde dingen ze mee kunnen nemen naar hun werk. 

Ja zeker, bekijk even BitesWeLove! Ze hebben 50 verschillende smaken, dus er zit er vast 1 tussen die je lekker vindt. Je kunt ze zelfs bellen om te vertellen wat je wel en niet lekker vindt, dan houden ze daar rekening mee. Verder neem ik graag druiven mee naar werk; die zijn makkelijk om tussendoor te snacken. 

Q: Nou, gaan we doen. Zeg Patty, je bent duidelijk goed in vorm. Hoe doe je dat?

Ik probeer zoveel mogelijk te sporten. Bij mijn sportschool geven ze groepslesjes die ik wil gaan volgen: Yoga en Pilates. Verder heeft de personal trainer van mijn sportschool een schema voor me opgesteld dat ik volg als ik daar sport.

Q: En combineer je dat dan met een dieet?

Niet echt. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar hou ook van pizza. Daar zeg ik geen nee tegen! Mijn advies is om gewoon zo vaak mogelijk naar de sportschool te gaan, dan kan die pizza geen kwaad 😉 

Q: Ik ben ook pro-pizza 🙂 Hoe doe jij dat eigenlijk in het buitenland? Vaak hebben ze immers niet je eigen fijne, gezonde producten.

Ik denk dat het wel lastiger is om je producten van voorkeur te vinden. Ik hou bijvoorbeeld erg van pindakaas (de gezonde variant), maar die is in het buitenland erg moeilijk te vinden en daarnaast erg duur. Daarom neem ik die gewoon mee van huis! 

Ook neem ik mijn miniblender mee; het is zo fijn als ik overal waar ik ben mijn eigen smoothies kan maken!

Q: Ik word nu wel heel nieuwsgierig: hoe ziet jouw ontbijt er doorgaans uit?

1x per week maak ik mijn eigen cruesli en doe dat in mijn yoghurt met wat vers fruit. Lekker met blauwe bessen! Je eigen cruesli maken kost maar iets van 20 minuutjes en je hebt er de hele week plezier van!

diy recipe crunchy granola gluten free and sugar free
Patty: “Eens per week maak ik mijn eigen cruesli.” Maak ook je eigen suikervrije, glutenvrije cruesli met dit recept.

 
 

Q: Heb je dan eigenlijk wel een YOLO-food?

Zeker weten: een boterham met pindakaas en hagelslag!

Q: Haha, volgens mij heb ik ooit de Hyves “boterham met pindakaas en hagelslag” opgericht. High five dus! Iets anders: je weet dat de maatschappij erg gefocust is op modellen in de media. Hun, en dus ook jouw look, wordt als ideaalbeeld genomen. Is er iets dat je tegen jonge meiden die dit interview lezen wilt zeggen hierover?

Wees jezelf; je bent wie je bent, je bent mooi! Alle foto’s die ik in magazines en op internet zie zijn gephotoshopped. Niemand is perfect.

Q: Laatste vraag die brandt op mijn tong: als je een groente zou zijn, dan zou je zijn …

Een bietje! Mooi kleur en smaak.

 

Dank je wel weer voor dit fijne interview, bietje! 

Wil je meer weten van Patty? Volgende week deelt ze alles met je op het gebied van haar huidverzorgings- en beautyroutine.

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

SHOP

1e foto (c) Carlos Montilla 

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: