Foto: eigendom van RTL 5

Onlangs schreef ik een artikel over mijn vreemde eetgewoonten. Dat het gekker kan, bewijzen de kandidaten uit het programma “Bizarre Eters”, dat vanavond voor het eerst wordt uitgezonden op RTL 5.

Tijdens het wekelijkse televisieprogramma worden 12 kandidaten gevolgd die allen een selectieve eetstoornis hebben. Een selectieve eetstoornis betekent dat je extreem kieskeurig bent over wat je wel of niet eet. Hierbij komt tevens vaak een fobie voor voeding kijken, of juist een verslaving aan bepaalde voeding.

[button color=”gray” size=”small” link=”http://www.greatbodyskin.com/nl/kijktip-bizarre-eters-volgt-mensen-met-selectieve-eetstoornis” icon=”” target=”false”]Read in English[/button]

[dropcap]Aan[/dropcap] het programma “Bizarre Eters” doen zowel kandidaten met een fobie als met een eetverslaving mee. Zo is er een kandidaat die enkel vla eet, één die enkel en meermaals per dag spaghetti met kaas eet en een kandidaat die alleen maar witte boterhammen met hagelslag eet.

Bizar: de 22-jarige Renaishka eet alleen maar spaghetti met kaas

Bang voor paprika

Presentator Dennis Weening gaat onbevangen het programma in en leert de kandidaten en hun eetstoornis beter kennen. Dennis geeft toe in het begin te moeten lachen om het vreemde eetgedrag, maar al snel door had dat het niets om te lachen is. Zo stond Dennis er wel even van te kijken dat één van de kandidaten begon te trillen en te zweten wanneer ze een stukje paprika op haar vork moest prikken.  

Dromen kapot

Het bizarre eetgedrag zit de deelnemers duidelijk in de weg. De 25-jarige Michael heeft slik- en stikangst en mijdt daarom sinds 2 jaar vast voedsel. Zijn conditie is daardoor zo verslechterd, dat hij bang is om dood te gaan. Voor de 22-jarige kandidaat Sander, de boterham met hagelslag-man,  heeft zijn eetstoornis zijn dromen kapot gemaakt. Zo is hij op dit moment niet in staat om te reizen en het leger in te gaan.

Strijd

Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want met behulp van voedingspsycholoog Lieveke Goossens gaan Sander, Michael en de rest van de 10 kandidaten de strijd aan met hun stoornis.

Kijken? “Bizarre Eters” wordt iedere maandagavond om 21:30 uur uitgezonden bij RTL 5

Ik vind het super stoer dat deze kandidaten met hun kop op tv durven, het op zich nemen om een taboe te doorbreken en zich zo bloot durven te geven. Dat is al en heel grote stap naar herstel en inspiratie en motivatie voor kijkers in hetzelfde, of een vergelijkbaar schuitje. Heel veel succes gewenst met het los komen van jullie stoornis. Never give up!

xo-angela

Volg me op social media:

Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: