Van de week liep ik in de supermarkt werd ik als een magneet aangetrokken door het schap met Sinterklaassnoepgoed, in het bijzonder door de marsepein. Watertandend liet ik het ene na het andere marsepeinen biggetje, patatje met en bitterbalduo door mijn handen gaan. Snel zette ik het marespeinen kroketje terug in het schap nadat een medewerker mij als een idioot aan de verpakking zag ruiken.

Naturel marsepein

[dropcap]A[/dropcap]l lang voordat ik überhaupt ontdekte dat —– spoiler alert —— Sinterklaas niet echt bestaat, ben ik gek, dol, verzot op marsepein. Op mijn Sinterklaaslijstje prijkte dan ook naast een nieuwe tekenset een blok naturel marsepein. Juist ja: niets geen mierzoete kleurtjes of gekke vormpjes, maar zo ‘natuurlijk’ mogelijk. Natuurlijk was die marsepein behalve van kleur, allesbehalve natuurlijk en gezond al evenmin.

Vegan, gezonder

Het recept dat ik graag met je wil delen is een basisrecept voor een gezondere versie van de marsepein die ik in de supermarkt tegen kwam. Deze marsepein is vegan,  eenvoudig, heeft geen kleurtoevoegingen en al helemaal geen gek vormpje. Wel zitten er veel gezonde vetten en vezels in, die meewerken aan jouw huid- en darmgezondheid.

Slechts 3 ingrediënten

Ik heb het recept gemaakt met slechts 3 ingrediënten en is klaar voordat je er erg in hebt. Alles wat je doet is een portie Medjooldadels, amandelmeel en een scheutje amandelextract bij elkaar in de keukenmachine gooien (dit is mijn liefde!), de machine laten draaien en een bal vormen van de marsepein. 

Simpel toch?

Amandelspijs

Qua smaak en structuur kan deze marsepein overigens ook heel goed doorgaan voor amandelspijs; niet voor niets gebruikte ik dit recept voor de amandelspijs in deze (kerst-/paas-) stol.

Recept

Bij deze het exacte recept voor vegan marsepein (ik haalde hier 36 balletje à 44 kcal uit):

  • 360 gram ontpitte Medjooldadels (indien de dadels niet zacht zijn, week ze dan een uurtje in warm water en giet af)
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 150 gr amandelen of amandelmeel

Zo maak je het:

  1. Meng de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa ontstaat.
  2. Voeg water toe als de consistentie te droog is, voeg amandelmeel of amandelen toe als de consistentie te zacht is.
  3. Haal het mengsel uit de keukenmachine en vorm tot een bal.
  4. Nu je kunt doen met de marsepein wat je wilt; vormen tot een dikke rol en gebruiken in een stol, of tot kleine balletjes vormen als tussendoortje of lekker bij de thee.

Bewaar de marsepein tot 5 dagen in huishoudfolie gewikkeld in je koelkast.

 

Heb je dit recept gemaakt? Tag me @greatbodyskin op Instagram of Twitter en laat het resultaat zien!

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: