Hemelse dikke chocoladedrank gemaakt. Heerlijk romig, met een licht-pittige afdronk. Precies zoals de Mexicanen hem graag drinken!

Lieve Eva …

Monster in de keuken

[dropcap]D[/dropcap]ank je wel voor het aannemen van de appel in het paradijs. Natuurlijk is dat sarcastisch bedoeld van mij, want door het aannemen van die appel gaan wij vrouwen nu iedere maand dankzij premenstruele perikelen door een hel. Althans: ik. Nou ja, hel … laten we het erop houden dat fijn anders is. Ik doe nu eenmaal liever andere dingen dan uitgekakt op de bank hangen met het gevoel alsof er een vrachtwagen over mij heen is gereden. Ik zie er nu eenmaal liever uit als een prinses dan als een vogelverschrikker. Ik eet liever met mate en gestructureerd dan dat ik ieder half uur als een monster door mijn keukenkastjes ga.

Intense honger naar chocola

Eva’tje, vrouw, toch is er iets waarvoor vrouwen die deze blog lezen jou dankbaar voor kunnen zijn. Dat is dat bij mjn premenstruele klachtjes de intense honger naar chocolade hoort. Om die te stillen – vooruit, en ook omdat Ferdi, Vivian en en Naomi erom vroegen – heb ik een glas hemelse chocoladedrank gemaakt: heerlijk romig met een licht-pittige afdronk. Precies zoals de Mexicanen hem graag drinken!

Mijn kleine tweak: ik maakte deze cacaodrank uitsluitend met gezonde ingrediënten zoals honing, amandelmelk, rauwe cacaopoeder en santen. Op die manier is deze cacao drank prima voor de paleogemeenschap, lactose-intoleranten en mensen die gezond en natuurlijk de voorkeur geven boven in de fabriek verwerkte chocoladedrank.

Mexican Style Paleo Hot Chocolate

Alsjeblieft Ferdi, Vivian, Naomi en de rest: hier is het recept voor 2 grote glazen lactose-vrije, paleo-vriendelijke (gezoet met honing), warme chocoladedrank:

Warme Chocolademelk in Mexicaanse Stijl (Paleo)

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 1 theelepel honing
 • snuf cayennepeper (begin zuinig en voeg eventueel wat toe als je het te flauw vindt)
 • snuf fijn zeezout
 • snuf gemalen gember
 • 1 theelepel kaneel
 • 4 theelepels raw cacaopoeder
 • 600 milliliter amandelmelk
 • 4 eetlepels santen

Zo maak je het:

 1. Verwarm in een steelpannetje de amandelmelk.
 2. Voeg de kruiden, het zeezout, de honing en de acaopoeder al klopppend met een garde toe om klontjes te voorkomen.
 3. Voeg de santen toe en roer af en toe tot de santen helemaal zijn opgenomen.
 4. Zet het vuur uit zodra je chocomel begint te koken. 
 5. Voeg amandelmelk toe als je de consistentie te dik vindt.
 6. Serveer direct.

Serveertip: lekker met de slagroom uit het Copycat Starbucks Pumpkin Spice Latte recept

Copycat Starbucks pumpkin spice latte

 

Vraag

Wat is jouw ultieme PSM-comfort food?

 

xo-angela

 

 Heb je dit recept gemaakt? Ik vind het leuk als je het me laat weten! Tag me met @greatbodyskin of laat het weten in de comments hieronder.

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: