Wat eet een model nou eigenlijk? Is het waar dat ze op watjes en sla leven? Ik laat je in mijn 8e food diary zien wat ik zelf eet en neem je mee op pad naar een fitting.

Ha leuke lezers! Een aantal van jullie heeft aangegeven het leuk te vinden weer eens model food diaries te lezen. Wat ik vaak hoor is dat men best wel benieuwd is naar hoe en wat een model nu eet. Daar kan ik inkomen; immers, mede vanwege mijn werk als model eet ik gezond en op een manier dat ik in dezelfde maat blijf passen. Met die food dagboekjes ben ik vorig jaar begonnen, maar na model food diary 5 is er nooit meer een vervolg gekomen. Best jammer, want ik weet hoe leuk en inspirerend het kan zijn om eens bij een ander ‘om het hoekje’ te kijken.

Hoe ziet het er dan ‘om het hoekje’ in mijn keukentje uit? Over het algemeen eet ik voor 80% gezond, net zoals model Anouk doet, zoals ze in haar interview vertelde. Normaal gesproken eet ik bijvoorbeeld geen tot nauwelijks melkproducten, maar nu ik zwanger ben, merk ik dat ik meer kan hebben. Fijn, want ik heb veel calcium nodig en uit dierlijke producten is calcium toch beter op te nemen.

Goed, genoeg achtergrondinformatie! Ik zal mijn model food diary (van een paar weekjes geleden; grote kans dat ik nu lig te bevallen namelijk) met je delen.

Ontbijt

Vandaag sta ik op tijd op. Ik drink 2 grote glazen water, maak een kom yoghurt klaar met walnoten en aardbeien en eet dit op in bed. Ondertussen check ik mijn telefoon en scroll wat door Skoften en Dumpert (gezellig wakker worden met poezenfilmpjes!).

Snack

Daarna maak ik me klaar om naar een fitting te gaan. Vanwege mijn zwangerschap heb ik een tijdje geen modellenwerk kunnen doen. Mijn buik zat namelijk net tussen een buik waarvan je denkt: “heeft ze nou een brede taille, of is ze zwanger?”,  maar nu mijn buik steeds meer op een echte zwangerschapsbuik gaat lijken, druppelen de opties weer binnen. Ik reis met de trein en eet onderweg een banaan. Tijdens de fitting moet ik ondergoed passen. Na de fitting neem ik een appeltje mee uit de bedrijfskantine van de klant.

Water

Enigszins teleurgesteld keer ik huiswaarts, omdat mijn buik al snel nog aan de kleine kant bleek. Tja, zo gaat dat met modellenwerk. Je reist heen- en weer voor castings en fittings, maar hebt nooit boekingsgarantie. Nog een paar weekjes afwachten tot die buik groter is. In de bus drink ik mijn bidon met water leeg. Het was een warme dag.

Lunch

Bij thuiskomst maak ik een aantal rijstwafels klaar. Op 1 daarvan komt geitenkaas met een beetje honing, 1 beleg ik met geprakte avocado met peper, wat gehalveerde cherrytomaatjes en rucola, 1 met bio-appelstroop en 1 met bio-noten-pindapasta.

model food diary rice cakes
Variatie op de rijstwafels: appelstroop, pindakaas, avocado en geitenkaas.

Tijdens mijn bezoekjes aan de verloskundige wordt mijn ijzergehalte regelmatig gecontroleerd, omdat zwangere vrouwen sneller ijzergebrek kunnen krijgen dan niet-zwangere vrouwen. Dat is niet zo goed voor de baby. De appelstroop lijkt te werken; hoewel ik als kind altijd last had van bloedarmoede, is mijn ijzergehalte gedurende de hele zwangerschap ruim boven het minimum.

Afternoon snack

Bij thuiskomst werk ik aan mijn blog. Laat in de middag maak ik nog 4 rijstewafels klaar. Ik beleg er weer 2 met bio-appelstroop en 2 met hazelnootpasta van Céreal. Ik eet ze achter mijn laptop op en sluit af met een appeltje. Ik lijk wel verslaafd aan rijstwafels; ze zijn ZO lekker!

model food diary spreads
Dit vind ik lekker op mijn rijstewafel: appelstroop en chocopasta.

Avondeten

Ik ben de tijd wat vergeten; vanwege zwangerschapsgerelateerde bekkeninstabiliteit heb ik de sportschool even verruild voor zwangerschapszwemmen en die les begint over 45 minuten. Mijn vriend komt meestal rond de tijd dat mijn zwemles begint thuis, dus ik wil graag het eten klaar hebben voor hem. Daarom kook ik nu en eet mijn helft uit de pan na de zwemles op. We eten Balinese gado-gado; een heerlijk vegetarisch receptje met boekweitnoodles, ei, tempeh, cashewnoten en zelfgemaakte pindasaus dat ik vaak at tijdens een modellentrip naar Bali.

Snack

Na het zwemmen kijken mijn vriend en ik nog even op de laptop naar een aflevering van de Belgische Foute Vrienden. Hij biedt me een stuk pure chocola aan, maar sinds mijn zwangerschap vind ik dat helemaal niet zo lekker meer. Veel te puur, bah! ’s Avonds laat heb ik trek en eet een appeltje.

Drinken

De hele dag door drink ik veel water (dit helpt goed tegen vocht vasthouden tijdens de zwangerschap en is daarnaast belangrijk voor de transportatie van voedingsstoffen naar de baby). Ik houd het bij 2 kopjes koffie; een unicum, aangezien ik verslaafd ben geweest aan koffie en makkelijk 12 koppen per dag wegtikte.

Deel je food diary

De kop is er weer af: ik hoop in de toekomst vaker dit soort dagboekjes met jullie te kunnen delen. Mits jullie dat leuk vinden natuurlijk. Schroom niet om aan te geven of je graag vaker deze diaries leest.

Vind je het leuk om hier op Great Body & Skin ook jouw food diary te delen? Dat kan! Stuur me even een mailtje op angela (@) greatbodyskin.com voor details.

Wil je mijn oudere model food diaries nog eens teruglezen? Je vindt ze hier.

Q 1: Wat vond jij van deze food diary? Wil je ze vaker zien verschijnen hier op Great Body & Skin?

Q 2: Voor onderweg neem ik graag fruit, noten of zelfgemaakte reepjes mee. Wat voor tussendoortjes neem jij eigenlijk graag mee voor onderweg?

Het is niet mijn bedoeling de indruk te geven dat hoe ik eet, de juiste manier is. Zo komt het regelmatig voor dat ik te eenzijdig eet, te weinig, teveel, te vet en noem maar op. Deze dagboekjes zijn dan ook niet bedoeld om het goede voorbeeld te geven, maar enkel om jou gewoon eens een kijkje in mijn keukentje te geven.

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ |Pinterest | Abonneer

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: