Jacomien: “Ik denk dat bureaus beter kunnen kijken naar of het meisje strak is, goed traint en gezond leeft, in plaats van met het meetlint bepalen of het meisje 1 cm teveel heeft rondom te heupen.”

Een aantal jaar geleden leerde ik Jacomien via het modellenbureau waardoor we beiden vertegenwoordigd werden kennen. Ik leerde Jacomien kennen als een vrolijke, spontane meid, die modellenwerk vooral zag als een mogelijkheid om meer van de wereld te zien. Interessant! Daar moest ik meer van weten en dus strikte ik Jacomien voor een interview.

Q: Hi Jacomien, zou je jezelf willen voorstellen?

Hi! Ik ben Jacomien en ik kom uit Rotterdam. Op het moment reis ik voor mijn werk als model, maar heb mijn basis in Rotterdam en Barcelona. Ik werk nu zo’n 5 jaar als fulltime model.

Q: Door welke modellenbureau’s word je vertegenwoordigd?

Mijn moederbureau is De Boekers. Verder word ik vertegenwoordigd door View Management, M4 Models, IMM Bruxelles, POP models, Unique Denmark, Elite Sweden en Hollywood Model Management.

Q: Dat zijn er een hoop! Hoe komt het zo dat je het modellenvak in bent gerold?

Toen ik 18 was werd ik gescout op straat. Ik was alleen net een HBO studie begonnen en wilde deze afmaken. Ik zag modellenwerk vooral als een mooi bijbaantje. Op m’n 21ste had ik mijn diploma op zak en ben ik fulltime als model gaan werken.

Q: Eerst je studie afgemaakt dus, daarna pas modellenwerk. Verstandig! En nu: hoe gaat het met modellenwerk? Wat zijn de grootste mijlpalen op werkgebied?

Dat zijn de editorialshoot voor de Spaanse Harper’s Bazaar, de cover van Telva magazine, editorials in Elle en L’Officiel, een campagne voor Sephora USA en voor Pepe Jeans.

Jacomien Roobol (De Boekers) voor Pepe Jeans door Txema Yeste
Jacomien Roobol (De Boekers) voor Pepe Jeans door Txema Yeste

Q: Dat zijn mooie publicaties! Staat er dan nog wel een job op je bucket list?

Ik wil graag een grote beautycampagne binnenslepen! En meer reizen met werk. Dit werk heeft mij op plekken gebracht waar ik anders nooit was gekomen. Dit vind ik zo fantastisch! Ik zou graag meer van dit soort verre shoots en bijzondere locaties meemaken.

Q: Ik wens ze je toe! Wat vind je leuk aan modellenwerk zelf?

Het reizen! Het ontdekken van mooie steden en shooten op bijzondere locaties. Als je ergens on-stay bent [red.: wanneer je als model voor langere tijd in het buitenland verblijft om te werken] dan ben je echt een inwoner van de stad. Geen toerist. Dat geeft een hele andere beleving. Verder dat geen dag hetzelfde is en het werk dus nooit saai. Tot slot het samenwerken met leuke en creatieve teams.

Q: Even de diepte in: wat heeft modellenwerk je geleerd?

Om altijd dicht bij mijzelf te blijven. Ik denk dat dit heel belangrijk is in een business waar je veel te maken krijgt met kritiek en afwijzingen. Het heeft mij heel zelfstandig en wendbaar gemaakt. Verder dat familie en vrienden zo belangrijk zijn. Een goede thuisbasis is alles!

Q: Absoluut! Als model moet je een dikke huid hebben. Ik kan me dan ook voorstellen dat er zaken zijn die je minder leuk vindt aan modellenwerk. Zie je mogelijkheden voor verbetering?

De eisen rondom de maten voor modellen. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en heupmaat 89 past niet bij elk meisje.

Ik denk dat bureaus beter kunnen kijken naar of het meisje strak is, goed traint en gezond leeft, in plaats van met de meetlint bepalen of het meisje 1 cm teveel heeft rondom te heupen.

jsvomien voor Cosmopolitan door Elmar Krop
Jacomien voor Cosmopolitan door Elmar Krop

Q: Ik hoop van harte dat dat nog eens de norm wordt. Er lijkt een tendens te zijn in die richting, maar als puntje bij paaltje komt, blijft dit een moeilijk verhaal.

Iets anders: ik ben benieuwd naar jou privé. Wat zijn voor jou belangrijke zaken op privégebied?

Een gelukkig leven met mijn lieve vrienden, familie en vriend om mij heen!

Q: Je knappe vriend, haha! En je bent meermaals tante, zo leuk! Ik kan het me haast niet voorstellen, maar heb je nog wensen wat betreft je privéleven?

Heel veel! Onder andere veel van de wereld zien.

Ik zou graag Bhutan willen bezoeken, later een huis kopen en gelukkig oud worden.

Q: Een hypothetische vraag: wat zou je doen als je geen modellenwerk zou doen?

Dan zou ik werken in de communicatiebusiness of bij een PR-bureau.

Q: Ook leuk, maar ik zou zeggen: geniet hier nog even van! Veel meiden zouden jouw baan willen hebben. Wat dat betreft: heb je advies aan jonge meiden die ook modellenwerk willen doen?

Kies een goed moederbureau waar je je prettig bij voelt en die je goed begeleidt. Wees verder gezond en lief voor jezelf.

Leestip: zo word je model >>

Amen en proost. Dank je wel voor dit interview lieve Jacomien!

Meer lezen van Jacomien? Abonneer je dan op de nieuwsbrief; de komende weken vertelt Jacomien je over haar workoutregime, eetgewoonten en beautyroutine.

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: