“Ik denk niet dat het eerlijk is een BMI-ban te hanteren; veel meisjes zijn van nature dun en gezond, mèt lage BMI.” Internationaal fashionmodel Marieke (De Boekers) werd gescout toen ze nog maar 13 jaar oud was. In dit interview vertelt de blonde, engelachtige schoonheid ons hoe modellenwerk haar zelfstandig maakte en wat modellenwerk voor haar betekent.

Marieke: “Ik ben erg zelfstandig geworden door modellenwerk. Op een jonge leeftijd alleen reizen heeft me geleerd voor mezelf te zorgen en op mezelf te vertrouwen.”

 
Q: Hi Marieke, je werd voor dit interview getagt door je vriendin Patty Luijt. Wij hebben elkaar weleens op een feestje ontmoet. Zou je jezelf aan de lezers voor willen stellen?

Ik heet Marieke en ik ben 21 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, waar ik nog steeds woon. Ik doe nu zo’n 5 jaar modellenwerk.

 

Q: Als je geen modellenwerk zou doen, wat zou je dan nu doen?

Dan had ik waarschijnlijk mijn studie communicatie afgerond en een job in de marketing of PR gehad.

 

Q: De Boekers (Amsterdam) is jouw moederbureau. Door welke bureau’s word je nog meer vertegenwoordigd?

Door Uniko in Barcelona, Fashion in Milaan en No toys in Düsseldorf.

 

Q: Hoe en waarom ben je eigenlijk met modellenwerk begonnen?

Ik werd op mijn 13e gescout, maar heb er destijds niet veel mee gedaan, omdat ik nog heel jong was. Daarbij dacht ik niet dat ik het in me had om model te worden, gezien ik niet zo lang ben. Een aantal jaar later stuurde mijn vriend mijn foto’s naar een modellenbureau. Ze waren geïnteresseerd, dus ik dacht: laat ik het een kans geven.

 

Q: Wat zijn tot nu toe de grootste mijlpalen geweest in je modellencarrière?

De shoot die ik het leukst vond om te doen was degene met mijn vriend voor de Nederlandse ELLE. Dat zijn echt mijn favoriete foto’s. Wat betreft de financiën ben ik het meest blij met mijn wereldwijde campagne voor WELLA. De beelden zijn wereldwijd gebruikt, waardoor ik er goed voor werd betaald.

Marieke with her boyfriend for Dutch ELLE by Karen Rosetzky
Marieke met haar vriend voor de Nederlandse ELLE door Karen Rosetzky

 

Q: En hoe zit dat met de mijlpalen in je privéleven?

Mijn grootste mijlpaal was toen ik een paar jaar geleden mijn hondje Benji kreeg. Ik ben gek op hem; ik neem hem overal mee naartoe. Daarnaast vind ik het feit dat ik alweer 7 jaar samen ben met mijn vriend (ik was 13, hij 14 toen we wat kregen) ook een aardige mijpaal 🙂

 

Q: Heb je een bepaalde job op je bucketlist staan?

De laatste tijd gaat het aardig goed met de jobs, dus ik hoop eigenlijk gewoon dat het op deze manier nog een tijdje door gaat. Ik zou graag nog veel meer editorials voor Nederlandse magazines doen, want het is toch het leukst als je in een magazine staat dat je gewoon in je eigen supermarkt kunt kopen.

 

Q: En op privégebied?

Mijn privébucketlist is super lang! Er zijn zoveel dingen die ik nog wil doen, zoals een huis kopen met mijn vriend, nog meer hongen nemen (een stuk of 10 … oké, misschien ook nog een klein geitje erbij ;)), over de wereld reizen, studeren, sky diven … ik ben nog jong, dus hopelijk heb ik nog genoeg tijd om dat allemaal te doen!
 

Ik vind het leuk dat iedere maand/week/dag weer anders is en dat je altijd met nieuwe mensen en op nieuwe plaatsen werkt. 

 
Q: Wat vind je het leukst aan modellenwerk?

Ik vind het leuk dat iedere maand/week/dag weer anders is en dat je altijd met nieuwe mensen en op nieuwe plaatsen werkt. 

 

Q: Welke les heb jij getrokken uit modellenwerk?

Ik ben erg zelfstandig geworden door modellenwerk. Op een jonge leeftijd alleen reizen heeft me geleerd voor mezelf te zorgen en op mezelf te vertrouwen. Daarnaast heeft het me geholpen socialer en meer open te worden naar anderen, aangezien je bij iedere job nieuwe mensen ontmoet. Ik heb veel goede vrienden ontmoet door modellenwerk.

Marieke for Design Scene by Liselotte Fleur
Marieke for Design Scene by Liselotte Fleur

 

 

Q: Zijn er wat betreft modellenwerk ook zaken die je minder leuk vindt of die volgens jou verbeterd kunnen worden?

Modellenbureau’s/boekers helpen en begeleiden niet altijd even veel als ze volgens mij zouden moeten doen. Als jong meisje word je zomaar in een modellenappartement gestopt in een vreemd land, terwijl er niemand is om je te begeleiden. Als je het mij vraagt zouden modellenbureau’s meisjes pas vanaf hun 18e naar het buitenland moeten sturen.

 

Q: Even iets heel anders: de maatschappij is behoorlijk gefocust op de verschijning van modellen in de magazines en andere media. Hun looks, dus ook die van jou, worden als ideaal genomen. Dit wetende: wat zou jij tegen jonge meiden die dit interview lezen willen zeggen over schoonheidsidealen en modellen die in magazines te zien zijn?
 

Als je het mij vraagt zouden modellenbureau’s meisjes pas vanaf hun 18e naar het buitenland moeten sturen.

 
Q: Wat vind jij eigenlijk van de BMI-ban voor modellen?

Lastige vraag. Ik zou graag willen dat klanten meer meiden in verschillende shapes en maten zouden boeken en dat ze minder strict zijn met gewicht en maten. Dat zet een beter voorbeeld voor de maatschappij. Aan de andere kant: ik denk niet dat het eerlijk is een BMI-ban te hanteren; veel meisjes zijn van nature dun en gezond, mèt lage BMI.

 

Q: Wat is jouw advies aan aspirant-modellen?

Stuur wat basic foto’s (geen make-up, filters, duckface of iets dergelijks) naar zoveel bureau’s als je wilt [editor note: hier vind je alle betrouwebare bureau’s op een rij] en wacht op een uitnodiging om langs te komen. Als je geen antwoord krijgt, zit daar dan niet over in en richt je op iets anders; er zijn zoveel andere leuke dingen naast modellenwerk!

 

Q: Je werd getagt door Patty voor dit interview. Aan wie draag jij het stokje over?

 

Dank je wel voor het interview, Marieke! Ik wens je heel veel meer Nederlandse editorials, want het is inderdaad leuk om tijdens het boodschappen doen jezelf tegen te komen!
 
Wil je meer weten over Marieke’s huidverzorgingsroutine en sport- en eetgewoonten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, dan mis je niets. 
 
 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: