Natural beauty Marieke vertelde je eerder al op Great Body & Skin over haar modellencarrière en sport- en eetgewoonten. Vandaag vertelt deze blonde engel je alles over haar beautyroutine.

Eens in de zoveel tijd gebruik ik pure kokosolie als een gezichtsmasker. Werkt geweldig voor een droge huid en je kunt het gebruiken om je make-up te verwijderen.

Lees ook de andere 2 interviews met Marieke:

Q: Hoi weer Marieke! Een gave, egale huid is erg belangrijk voor modellen. Jij hebt ook zo’n mooi huidje. Hoe kom je eraan en hoe houd je hem zo? 

Ik gebruik enkel biologische hydraterende crèmes, omdat mijn huid snel geïrriteerd raakt door chemicaliën en parfum. Ik  hou erg van de producten van Dr. Hauschka en Weleda. Om mijn huid te reinigen en make-up te verwijderen na een shoot gebruik ik Bioderma micellair water. Eens in de zoveel tijd gebruik ik pure kokosolie als een gezichtsmasker. Werkt geweldig voor een droge huid en je kunt het gebruiken om je make-up te verwijderen.

Marieke Blankenstein by Rubén Suárez (c)
Marieke Blankenstein door Rubén Suárez (c)

Q: Welke merken zijn speciaal voor jouw gezicht favoriet?

Mijn favoriete merk is absoluut Dr. Hauschka. Het werkt super tegen roodheid en geïrriteerde huid nadat ik veel make-up op heb gekregen tijdens shoots.

Dr. Hauschka facial pakket
Marieke’s favoriete merk voor huidverzorging.

Editor tip: win 1 van deze 3 Dr. Hauschka huidverzorgingssetjes >>

Q: Je vliegt regelmatig voor modellenwerk. Hoe doe jij dat op lange vluchten? Je huid kan daar immers flink van uitdrogen.

Ik denk dat het het belangrijkst is om goed te drinken tijdens een vlucht.

Q: Heb je een tip voor de lezers om puistjes en pukkeltjes te voorkomen?

Mijn beste tip om puitjes te vermijden is om zo weinig mogelijk make-up en chemische crèmes te gebruiken. Mijn huid is echt zoveel beter geworden nadat ik biologische huidverzorging ging gebruiken in plaats van huidverzorging van ‘normale’ merken! Laat je huid daarnaast zoveel mogelijk met rust. Reinig je huid niet meer dan twee keer per dag, aangezien vaker je huid reinigen je huid kan irriteren en uitdrogen, wat vervolgens puistjes veroorzaakt.  

Q: Als je 1 algemene beautytip zou geven welke zou dat dan zijn?

Haal niet alles uit de kast. Persoonlijk vind ik een naturelle look voor iedereen de beste look. Daarnaast is je huid blij met zo’n break. 

Q: Oh jee: een puist op die belangrijke shootdag. Wat doe je daarmee?

Het enige dat ooit voor mij heeft gewerkt als ik een puistje kreeg (en geloof mij: ik heb van alles geprobeerd) was benzoylperoxide. Als ik dit op een puistje dep is het binnen no-time verdwenen.

Marieke Blankenstein by Rubén Suárez (c)
Marieke Blankenstein by Rubén Suárez (c)

Q: Met al die hete stijltangen en föhns kan je haar na een aantal jaartjes werken flink beschadigd raken. Hoe verzorg jij je haar en bescherm je het hiertegen?

Ik gebruik altijd Moroccan Oil treatment nadat ik mijn haar heb gewassen en mijn shampoo en conditioner zijn van Redken. Daarnaast gebruik ik niet echt producten voor mijn haar; ik probeer het zoveel mogelijk met rust te laten als ik niet werk. Wel heb ik ongeveer een jaar geleden mijn eerste Mason Pearson haarborstel gekocht. Nooit meer een andere borstel voor mij! Klitten ka je er zo mee uit en daardoor verlies ik veel minder haar dan wanneer ik een andere borstel gebruik. 

Q: Welke spa’s, huidtherapeuten of schoonheidsspecialisten kun je ons aanraden?

Ik ga niet zo vaak naar een schoonheidsspecialist, maar als ik ga, ga ik naar de Derma Studio in Amsterdam. 

Dank je wel voor het delen van je beauty ‘geheimen’ Marieke!

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: