Professionele beauty/model Patty Luijt heeft niet zoveel met make-up, maar heeft wel een aantal heel fijne tips voor vrouwen met een gevoelige huid! 

Tip >> Patty vertelt je meer over haar modellencarrière

Q: Hi Patty! Een smetteloos huidje is erg belangrijk voor een model. Hoe zorg jij ervoor dat je huid rustig en gaaf blijft?

Na het wakker worden gebruik ik enkel wat water om mijn gezicht te wassen. Daarna gebruik ik wat lotion voor een fris gevoel, gevolgd door dagcrème. Ik houd niet zo van make-up, dus mascara vind ik genoeg.

Q: En welke producten gebruik je dan voor je huid?

Ik vind de Weleda Rosa Mosquetta-lijn van De Tuinen erg fijn. Ik heb de dagcrème, olie en scrub. Deze zijn voor alle huidtypen en helpen mijn huid te herstellen na een shoot.

Q: Ik ken Weleda, maar die lijn nog niet. Bedankt voor de tip! Heb je nog andere favoriete merken naast Weleda’s Rosa Mosquetta?

Ja zeker, bijvoorbeeld Bioderma. Mijn huid is erg gevoelig en dit is één van de weinige producten die mijn huid niet irriteren.

Patty door David Dijkhoff (c)

 

Q: Oei, ik ken het helaas, dat gevoelige huidje. Nu heb ik gelukkig de juiste producten, maar vroeger had ik bijvoorbeeld ook nog eens last van puistjes. Hoe voorkom jij dat je die krijgt?

Ik probeer mijn huid schoon te houden en zo weinig mogelijk aan te raken. Als ik toch een puistje krijg, dan haal ik ´benzoylperioxide´ bij de apotheek [editor note: niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Zie volledige lijst hier]. Het spul helpt om er zo snel mogelijk vanaf te zijn.

Q: Klopt inderdaad! Bij mij heeft dat ook geholpen. Maar wat doe je nou als je op die ene belangrijke shootdag een flinke puist hebt? 

Die stip ik aan met benzoylperioxide en hopelijk is hij dan de volgende dag wat minder aanwezig.

Q: Inderdaad, dat is denk ik alles dat je kunt doen. Lang leve photoshop. Iets anders: ik hou er heel erg van om naar de sauna te gaan. Heb jij nog een favoriet adresje dat je met mij en de lezers wil delen?

Ik ga altijd naar Spa Zuiver in Amsterdam. Een prachtig saunacomplex met veel verschillende sauna’s. Ze hebben tevens een erg goed restaurant.

 

Dank je wel lieverd voor je tips! Daar kunnen wij dames met gevoelige huidjes wat mee!

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

 

SHOP

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: