Bananen zijn een vrolijk fruitje: ze beïnvloeden namelijk je serotonineniveau. Even terug naar biologie op school: serotonine wordt ook wel het ‘happy hormone’ genoemd. Weet je het weer? Bananen geven je ook nog eens energie, de vezels bevorderen je darmgezondheid en ze zorgen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet voor gewichtstoename

Ik vind bananen daarom het perfecte hoofdingrediënt voor een gezonde snack. Lees verder voor het recept voor deze easy peasy, slechts 3 ingrediëntentellende tropische pindakaas-banaan-kokosbonbons!

Gezondheidsvoordelen van banaan

Ja, ik ben een echte bananenvreter. Ze zijn ook zo gezond en ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Wist je trouwens dat bananen naast een vrolijk fruitje ook een heel sexy fruitje zijn? Niet (zozeer) vanwege hun vorm, maar omdat ze bij de man het libido kunnen helpen verhogen door de aanwezigheid van kalium en B-vitaminen. Weet je dat ook weer. 

Bananen zijn ook nog eens een schoonheidsfruitje; dit komt door de aanwezigheid van vitamine C en een vitamine A (beide vitaminen hebben een gunstige invloed op de huidgezondheid).

Was dat het? Nee hoor, de lijst voordelen van bananen gaat nog even door. Er zit bijvoorbeeld ook fosfor in (dit stofje draagt bij aan een gezonde spijsvertering, hormonaal evenwicht, eiwitvorming en herstel van cellen), ijzer, calcium (zou PMS-symptomen doen afnemen) en fytosterolen; die helpen je cholesterolgehalte te verlagen. 

Easy peasy recept

Bananen zijn zodoende een favoriete snack die ik graag meeneem voor onderweg, in het bijzonder naar de sportschool. Thuis maak ik er ook weleens tropische ‘bonbons’ van. Het recept is super eenvoudig, maar het eindresultaat is goddelijk.

 

Sweet banana-coconut-almondbutter bonbons

 

Ik weet: het is geen haute cuisine, maar dat hoeft ook niet altijd, toch? Daarbij heb je voor dit snelle recept slechts 3 ingrediënten en 3 minuten tijd nodig. Zodoende zul je je absoluut geen buil vallen aan dit receptje. Probeer het maar eens! 

Je hebt nodig voor 1 persoon: 2 eetlepels van je favoriete notenboter (bijvoorbeeld pindakaas, amandelpasta), 1 banaan en 1 eetlepel kokosschaafsel.

 

_prepping peanutbutter banana coconut bonbons

Stap 1: pel een banaan en snijd hem in de breedte door de helft;

 

prepping peanutbutter coconut banana bonbons

Stap 2: smeer de bananenhelften helemaal in met de notenboter en rol de helften door de kokos.

 
Nu heb je 2 keuzes: de banaan in bonbonnetje snijden en meteen opeten of eerst een half uurtje in de vriezer doen en vervolgens pas in bonbonnetjes snijden. De laatste optie is wel het lekkerst. Lees verder voor deze laatste stap:
 

Peanutbutter coconut banana  bonbons

Stap 3: rol de 2 bananenhelften in keukenfolie en leg een half uurtje in de vriezer. Haal de banaan uit de vriezer, haal ze uit de folie en snijd in bonbonnetjes. 

 

That’s it! Eet smakelijk! 

 
Voedingswaarde voor 1 portie bonbons (bestaande uit 1 banaan):

Kcal 129 Proteïne 1 Koolh 4 Vet Vezels 4

Heb je deze bonbons gemaakt? Tag me op Instagram of Twitter of deel een foto van je bonbons op mijn Facebook timeline!

Liefs,

Angela

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: