Poseerles van Les & de Perfecte Selfie

Lesley van Helden is model (je kent haar misschien wel van Benelux Next Topmodel seizoen 2) en eigenaresse van de blog A Look in my Diary. Speciaal voor Great Body & Skin geeft ze in dit artikel tips over poseren; niet alleen tijdens een professionele shoot, maar ook voor jouw perfecte selfie op social media (want zeg nou zelf: een perfecte selfie is toch stiekem best lekker?).

Poseren. Nee, niet alleen modellen doen het. Met alle selfie’s op social media van tegenwoordig doen we het inmiddels allemaal. Als we dan een foto plaatsen moet die immers natuurlijk wel perfect zijn: filtertje hier, blurtje daar. Maar voor die perfecte foto is het misschien het handigst om te beginnen bij de basis. Daarom krijg je vandaag poseerles van Les.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het makkelijker vind om te poseren voor een fotoshoot dan voor een “normale” foto. Misschien omdat het op het moment van shooten werk is; dan gaat er een knopje om en gaat alles vanzelf. Als mijn moeder,vriend of vriendin een foto van me moet maken word ik altijd een beetje ongemakkelijk. Selfie’s probeer ik best vaak, maar die verwijder ik weer. Maar goed, na 8 jaar modellenwerk weet ik inmiddels wel iets van redelijk op de foto staan. Vandaag deel ik daarom mijn tips & tricks bij het poseren en voor de perfecte selfie met jullie.

Leestip >> Zo word je model

Tip 1: Bekijk jezelf

Dit klinkt misschien heel raar, maar het is toch echt de beste manier. Iedereen heeft een ander figuur. Om erachter te komen hoe jij jouw figuur het beste op de foto zet, moet je jezelf eerst leren kennen.

Tip 2: Zoek je min- en pluspunten

Ben je zoals ik altijd de langste en vind je dat vervelend, zak dan door 1 heup. Daardoor ben je gelijk een paar cm kleiner. Heb jij zoals de meeste vrouwen last van het “denkbeeldige” dikke bovenbenensyndroom, zet dan nooit je benen tegen elkaar. Zorg dat er altijd een paar cm tussen zit om die “tight gap” te creëren.

Tip 3: Gebruik het juiste licht

Licht kan zoveel voor je foto doen! Zacht licht,  zoals kaarslicht, haalt oneffenheden uit je gezicht. Zonlicht maakt je huid perfect glad. Maak maar eens een selfie midden in de woonkamer en daarna voor het raam. Zie het verschil ?

Leestip >> poseren tijdens de zwangerschap

Tip 4: Fotografeer je gezicht

Nooit recht van voren! Op een of andere manier komt dat nooit goed tot zijn recht Vind jij jouw neus te groot, gooi dan je kin iets omhoog; daardoor oogt je neus smaller. Je kin een stukje naar beneden en uitsteken doet ook veel voor je gezicht. Het voelt misschien heel raar, maar je ziet echt verschil. Wil jij die über-Tyra Banks-smize en -cheeckbones? Doe dan met je ogen net zoals wanneer je naar de kerstlichtjes in de kerstboom kijkt en duw het puntje van je tong iets tegen je voortanden aan. Daar krijg je een instant cheeckbonelift van.

 

‘ Love my new @chiquetattoos

Een foto die is geplaatst door lessrobin (@lessrobin) op

Tip 5: Adem in- en uit

Mensen houden vaak hun adem in op een foto omdat ze niet willen bewegen. Juist niet doen! Hierdoor kom je namelijk gespannen over. Adem lekker uit op het moment dat je een foto maakt.

Tip 6: De juiste hoek

Je kunt de foto beter altijd iets hoger nemen dan normaal; je gezicht lijkt smaller, je hebt geen onderkin en je lijk instant langer en slanker.

Tip 7: Je armen en handen

Dat is een van de dingen die vaak opvallen tijdens een foto. Die handen, die lange armen: waar laat je die toch? Nou, je heb natuurlijk de klassieker: 1 hand in je zij zetten. Je kunt ook nonchalant je armen over elkaar doen, om een vriend/vriendin heen slaan, gewoon lekker laten hangen of in de zakken van je comfy vest. Onthoud wel dat als je je handen in je zakker stopt je er niet een hele hand in propt. Dat staat raar. Steek daarom of alleen je duim erin en de rest van je hand eruit, of andersom.

Zo kan ik nog wel 100 tips geven, maar het draait vooral om oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik ben benieuwd naar jullie selfie kunsten, dus laat ze vooral zien op instagram door me te taggen op @lessrobin of stuur een mailtje via het contact formulier op mijn website.

About Lesley van Helden

Lesley van Helden (23) has been modelling for 8 years. On her blog A Look in my Diary she blogs about beauty, lifestyle and fashion. Soon Lesley will start her education to become a professional makeup artist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge