… baby! Hoe kan het ook anders. Het zou wat zijn als ik zou bevallen van een hondje. Met odds van 50% betekent het gelukkig dat ik enkel kans maak op een mensenmeisje òf mensenjongetje. A of B. 2 kansen. 2 mogelijkheden. Dat zijn er niet zoveel.

[dropcap]Ik[/dropcap] vind het zelf dan ook nooit zo’n grote verrassing als bevallen dames of hun partner het geslacht van hun kind bekend maken. Natuurlijk speel ik het spelletje gewoon mee en reageer enthousiast. Met mijn gezicht op verrast slaak ik een “nou, meen je niet?!”- kreetje. Bovenstaande alinea herhalen komt uiteraard niet in mij op. Zeker niet tegen de mama. Ik kijk wel uit, met die hormonen die nog door dat nog niet volledig ontzwangerde lijf gieren. 

Want hoewel het de waarheid is, weet ik dat het geslacht van je kleine allessie een zeer belangrijk gegeven is. En dat alle commentaar richting de mama of mama-to-be waaruit blijkt dat het geslacht helemaal niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld omdat de gezondheid van de baby vele malen belangrijker is, stiekem best irritant is.

Aangeboren afwijkingen

Onze 20-wekenecho, waarin de kleine van top tot teen wordt gescand op aangeboren afwijkingen, is inmiddels achter de rug. Daarover vertel ik je meer in mijn volgende zwangerschapsupdate.

Pretecho

Bij 16 weken hebben we een extra echo ingepland, waarbij ook mijn schoonouders, broer en schoonzus aanwezig waren. Deze echo betrof een ‘pretecho’, wat betekent dat deze niet medisch noodzakelijk is. Bij 16 weken is het geslacht van een baby volledig ontwikkeld. Zodoende kun je op dit moment uitsluitsel krijgen over het geslacht van het kind dat je draagt. Dat uitsluitsel wilde ik maar al te graag, want hoewel ik al sinds week 7 een sterk voorgevoel hierover had en dit gevoel aansloot bij de stand van de nub, was ik me ervan bewust dat ik nog eens voor een verrassing zou kunnen komen te staan tijdens de 16 wekenecho.

Nub

Mocht je geen idee hebben wat een nub is: in deze blog vertelde ik hier al over. De nub is een uitsteeksel op de plaats van het geslacht, waaruit een penis danwel clitoris wordt gevormd. De nub van een meisje staat parallel op de ruggegraat, terwijl de nub van een jongen in een hoek van 30 graden op de ruggegraat staat. Tijdens de 12-wekenecho zagen we de nub duidelijk in beeld: in een mooie hoek van 30 graden …

En inderdaad hoor: tijdens de 16 wekenecho bleek dat ik een jongetje draag en dat vinden we he-le-maal fantastisch!

Super lief: deze Nijntje kreeg ik dit weekend van vrienden.
Super lief: deze Nijntje kreeg ik dit weekend van vrienden.

 

Jongetjesvirus

ome Ferdi is al lessen ‘surviving in the wild’ aan het voorbereiden

Hoe fantastisch wij, maar ook onze naasten, de wetenschap van het geslacht van de kleine vinden, illustreer ik graag aan de hand van het volgende:

de garderobe van onze kleine spruit heb ik de dag na de pretecho al tot aan het 3e jaar aangeschaft en papa heeft zijn eerste Feyenoordminitrainingspakje al besteld. Zijn eerste cajón staat al bij opa thuis en zijn eerste lessen staan al in de planning. Ook ome Ferdi is al enthousiast bezig met lessen voorbereiden, te weten lessen ‘surviving in the wild’.

De kinderwagen, die uiteraard mannelijk en stoer is, schaften we een week later direct aan (overigens heb ik nooit kunnen vermoeden dat ik een kinderwagen ‘vet’ zou kunnen vinden en blijer kan worden van een nieuwe kinderwagen, dan van een nieuwe handtas). 

baby outfit april
Het t-shirtje links heeft mama ook!

Verder hoeven we het nu niet meer over ‘de baby’ te hebben, een onzijdig ‘ding’,  maar kunnen we de kleine bij naam noemen. Nu kan ik met mijn hoge piepstem zijn naam roepen, wanneer hij zacht trapjes geeft tegen mijn hand. Papa gebruikt ook al graag zijn naam: als hij thuis komt uit zijn werk, trekt hij mijn shirt omhoog en roept zijn naam door mijn navel.

Babybuikje week 21. De eerste aaitjes over mijn buik heb ik al in ontvangst mogen nemen en papa is al bedreven in het door mijn navel aanroepen van de baby.
Babybuikje week 21. De eerste aaitjes over mijn buik heb ik al in ontvangst mogen nemen en papa is al bedreven in het door mijn navel aanroepen van de baby.

Tja, hoe onbelangrijk het geslacht van een ongeboren spruit in wezen ook is: wij genieten extra van onze zwangerschap nu we weten dat er een jongetje in mama’s buik zit!

Vraag

Wilde jij het geslacht een verrassing laten zijn tot de kleine werd geboren, of wilde je dit zo snel mogelijk weten? Waarom? En praatte jouw partner ook door jouw navel tegen de kleine?

Volg me op Instagram Twitter | Facebook | YouTube | Bloglovin

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: