Er staat weer een gezellige update over mijn zwangerschap voor je klaar!

[dropcap]Tijdens[/dropcap] een zwangerschap verandert er, afgezien van de omvang van je buik, vaak veel aan je lijf. Dit heb ik de afgelopen 7 maanden aan den lijve ondervonden. Sommige veranderingen – zoals verweking van het bekken en extra kinhaar 😉 – had ik graag eerder meer over willen weten en beter over voorgelicht geweest. 

Ben jij zelf zwanger of hoop je ooit zwanger te raken? Misschien vind je het dan handig om dit artikel te lezen, waarin ik de veranderingen bespreek die mijn lijf tot nu toe heeft ondergaan. Daarnaast laat ik het kraampakket en leuke zwangeroutfits zien en vertel ik over mijn modellenwerk.

Lees ook deel 1 van Zwanger Week 31

Modellenwerk
Wekenlang heb ik trouw foto’s van mijn groeiende buikje opgestuurd naar mijn modellenbureau. Blijkbaar was het buikje steeds nog iets te klein, tot vorige week; ein-de-lijk heb ik 2 mooie opties voor zwangerschapsshoots binnen! Fingers crossed dat ik geboekt word. Ik sta in ieder geval te popelen om na mijn ‘zwangerschapsverlof’ weer aan de slag te gaan. 

pregnant baby bump week 31
De laatste foto’s die ik naar het bureau stuurde.

Sokken aantrekken
Gaat sinds deze week iets moeilijker. Ver voorover bukken in zithouding om naar mijn voeten te reiken lukt niet meer, doordat mijn baarmoeder tot onder mijn ribben zit. Vandaar dat ik de baby ook flink tegen mijn ribben voel schoppen wanneer ik onderuitgezakt zit. Gelukkig kan ik mijn voeten nog redelijk dicht naar mijn neus brengen, waardoor naar mijn voeten bukken ook niet nodig is.

Vermoeidheid
Het 3e trimester zette in en ineens werd ik moe. Al sinds het begin van de zwangerschap slaap ik maar een paar uurtjes per nacht. Ik ben vaak tussen 3:40 uur en 6:30 uur al wakker. Ook dit is een typische zwangerschapskwaal; je REM-slaap is korter, waardoor je eerder wakker bent. Misschien komt de klacht je wel bekend voor?

Hoe dan ook: ik had nog geen last gehad van de kortere nachten, maar begin 3e trimester merkte ik dat het mij wel degelijk begon op te breken. Ik kreeg dan ook te horen dat ik er moe uitzag (fijn!). Sinds afgelopen week merk ik dat ik weer langer slaap en voel mij dan ook energieker dan een paar weekjes geleden. Tot op heden heb ik geen klachten meer gehad over hoe ik eruit zie.

Vergeetachtig
Tja, ik kan er niets aan doen. Gelukkig lijkt het nu te stagneren en zet ik niet meer mijn fotocamera in de koelkast en vergeet ik iets minder vaak afspraken of mijn telefoon. Herkenbare situatie voor de preggers, niet?

Bewegende baby
’s Nachts lig ik graag in lepeltje-lepeltjehouding met mijn buik tegen Maarten’s bips aan. Maarten vertelt mij regelmatig dat terwijl ik lag te slapen, de kleine flink tegen zijn billen aan het trappen was. Zo leuk dat hij dat ook voelt!

Voor het slapen gaan smeert Maarten mijn buik vaak in met een olietje tegen de striae. We zien de baby dan meteen reageren en mijn buik alle kanten op gaan; een erg grappig gezicht.

Bio-Oil review
Mijn heilige graal op dit moment.

Lees ook: niet willen hechten en opluchting

Verloskundige
Tot nu toe zijn alle afspraken bij de verloskundige bevestigingen dat de groei van de baby goed is en dat ik gezond ben. Mijn bloeddruk is mooi laag, zoals het hoort na het 1e trimester, en mijn ijzergehalte zijn op niveau. Volgende week krijg ik de uitslag van de rhesusfactor van de kleine. Mocht zijn resusfactor anders zijn dan die van mij, dan krijg ik een injectie om te voorkomen dat ik antistoffen aanmaak.

Pretecho’s
Gaan we verder niet doen. We hebben er 1 gedaan in week 16 van de zwangerschap om het geslacht bevestigd te krijgen. In week 36 krijgen we er nog 1 als wordt getwijfeld of de kleine al gedraaid is, dus mogelijk volgen er vanaf nu geen echo’s meer. Enerzijds jammer, maar aangezien een echo voor een babytje-in-de-buik klinkt alsof er een trein langsdendert denk ik: laat maar. Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt?

Info-avonden
Her en der gaan we naar info-avonden over bevallen (in verschillende ziekenhuizen, aangezien we nog niet weten waar we eind augustus wonen), kraamzorg en dat soort dingen. Althans: als ik niet op de verkeerde dag aan de andere kant van het land op de verkeerde dag bij het betreffende ziekenhuis sta. Dit soort avonden passen ons toch beter dan puf- of partnercursussen.

Weten hoe mijn horrorkraampakket eruit ziet, wat voor kleding ik draag tijdens de zwangerschap en de kleertjes die ik reeds kocht voor de kleine? Klik snel door naar de volgende pagina onderaan dit artikel. 

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: