Zoetekauwtjes! Kan ik jullie blij maken met een uh-ma-zing recept voor gezonde raw brownie bites? In deze bite-size brownies zitten geen onnatuurlijke suikers. De ingrediënten die je er wèl in terug vindt zijn stuk voor stuk gezond. Zo wordt snoepen wel heel leuk en verantwoord!

Eerlijk is eerlijk: ik moèst wel met een goed recept komen, aangezien ik jullie afgelopen week een beetje heb verwaardloosd. Ik had het even zo druk! Vandaag bijvoorbeeld ben ik bezig geweest met het editen van een video, ik had een fitting voor de commercial die ik maandag schiet en daarna deed ik inkopen voor deze aardbei-kokostaart en browniebites. 

Lekker bingen

Nu denk jij vast: “zo, die gaat lekker zitten vreten dit weekend!”. Nou, dat is niet helemaal waar. De recepten maak ik voor 2 events die morgen plaats vinden. Het ene event is een taartenwedstrijf en het andere event is een bloggersevent, waarvoor ik voor iets lekkers in de goodiebags zorg. Dan heb ik ook nog een afspraak met een modellenbureau om te praten over een samenwerking; wel zo leuk om daar ook iets lekkers op tafel neer te kunnen zetten! 

Raw Brownie Nut Bites with Maca

Ik heb de brownies voor de goodiebags verpakt in plastic sieradenzakjes met een touwtjes eromheen.

Raw Brownie Nut Bites

Deze raw brownie bites zijn gebaseerd op dit recept voor raw energiereepjes. Sterker nog: het was mijn bedoeling om precies die reepjes te maken. Ik schoot alleen een béétje (haha) uit met de raw cacaopoeder. Het resultaat werd natuurlijk heel anders. En eigenlijk erg lekker, dus ging ik door met het aanpassen van het recept, tot ik tot deze heerlijke brownie bites kwam.

‘Clean’

Zoals je van mij gewend bent, zijn deze brownie bites ‘clean‘. Dit betekent (althans, voor mij) dat er geen onnatuurlijke toevoegingen in zitten. Dus geen bewerkte suikers, smaakversterkers of additieven om de houdbaarheid te vergroten. Verder zijn deze bites glutenvrij en veganistisch. 

Natuurlijk ben ik zo coulant om wederom het recept met je te delen!

Als je van chocola houdt, even een kleine waarschuwing: deze brownies zijn orgastisch lekker. Hm, hm, hm!

Raw Brownie Bites met Maca & Noten

Goed voor 25 bite-size brownies
 
Allergie-info: gluten-vrij, lactose-vrij, (bewerkte) suiker-vrij
Geschikt voor: veganisten, raw foodies, clean eaters
Bereidingstijd: 20 min

Voedingsinfo per stukje:
177 kcal
11 g vet
18 g koolhydraten
3 g voedingsvezels
5 g eiwit
4% calcium
9% ijzer

Ingredienten
 1. 300 gram cashewnoten
 2. 250 gram amandelen
 3. 300 gram Medjouldadels, ontpit, geweld en uitgelekt
 4. 80 gram grove havervlokken
 5. 4 grote eetlepels raw cacaopoeder
 6. 3 eetlepels raw cacaonibs
 7. 1 eetlepel maca
 8. 1/4 eetlepel fijn zeezout (bij voorkeur Himalayaans of Keltisch)
 9. Een stuk bakpapier
 10. Optioneel: kleine plastic sieradenzakjes en een rol wit katoenen draad.
Instructies
 1. Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine (ik heb deze en die is echt fijn!)
 2. Voeg de dadels, maca, het zout en de cacaopoeder toe en laat de machine draaien tot alle ingrediënten goed gemixt zijn. 
 3. Voeg meer havervlokken toe als het deeg te nattig is en teveel plakt om er straks blokjes van te snijden. Voeg juist water toe als het deeg te droog voelt en het niet goed genoeg plakt om er blokken van te maken.
 4. Voeg de amandelen en cacaonibs toe en pulseer kort 3x; niet langer of vaker, want anders heb je niet meer van die lekkere ‘chuncks’ noten in je brownie bites.
 5. Vorm met je handen het deeg tot een bal en rol het uit op een vlakke, met bakpapier beklede ondergrond. Druk plat tot een tablet van 2 vingers dik.
 6. Snij de tablet nu in kleine reepjes en verpak elk reepje in (bijvoorbeeld) een klein plastic sieradenzakje. Touwtje eromheen en klaar is je feestelijke traktatie!

Q: Heb je dit recept gemaakt? Tag me op Instagram of Twitter met @greatbodyskin of plaats een foto van je brownie bite op mijn Facebookpagina!

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

 

Deze pagina bevat affiliate links. Lees meer hierover in mijn disclaimer.

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: