Gedurende 1 maand testte ik flesjes skin beautifying molecules die de namen The Super Green Modelcule and Hyaluronic Molecule dragen. Heeft het gewerkt? Hebben de moleculen mijn huid verbeterd? Lees verder om daarachter te komen!

[dropcap]Geef[/dropcap] me een flesje moleculen verzegeld met de woorden “a spoonful of beauty” en ik ben verkocht. In verband met haar baby op komst*, gaf Angela mij de flesjes om uit te proberen. Dus belandden ze in mijn glazen water, chocomousse, smoothies en – sorry, ik kon het niet laten – ijskoffies. Ik testte de flesjes een maand lang uit en vertel je in deze review wat ze deden voor mijn huid.

A spoonful of …

Ja: of beauty. Maar wat spoon je dan precies naar binnen? Dat hangt een beetje af van het flesje. FOUNTAIN heeft 11 varianten in haar assortiment:

 • the Beauty Molecule
 • the Phyto-Collagen Molecule
 • the Hyaluronic Molecule
 • the Super Green Molecule
 • the Glow Molecule
 • the Beauty Molecule Extra Strenght
 • the Phyto-Collagen Molecule
 • the Hair Molecule
 • the Happy Molecule
 • the Energy Molecule
 • the Geek Molecule

Vegan formule

Mooie namen voor 11 mooie supplementen die allemaal één ding gemeen hebben: de veganistische hyaluronzuurformule. Per flesje aangevuld met componenten om bijvoorbeeld te hydrateren of het verouderingsproces te vertragen. Neem een of twee theelepeltjes per dag, meng het met iets vloeibaars en drinken maar!

11 Supplementen die allemaal één ding gemeen hebben: de veganistische hyaluronzuurformule

Review - FOUNTAIN molecules for a model skin: does it work?

Hyaluwat?

De naam doet wat laboratoriumachtig aan, maar staat stiekem heel dicht bij je bedje. Je weet wel hoe een babyhuidje zacht en ongerimpeld is, toch? Dat komt door het hoge gehalte hyaluronzuur in hun lijfjes. Het zuur is als polysacharide (a.k.a koolhydraat) tussen je huidcellen te vinden, waar het de boel soepel houdt en hydrateert.

Het vult ook de ruimten tussen je gewrichten, waar het schokdempend werkt. Het molecuul kan tot 1000 maal haar gewicht aan water vasthouden en is daarmee een gerenommeerde vochtinbrenger.

Aanvullen van hyaluronzuur

Babies hebben dus plenty hyaluronzuur op voorraad, maar die slinkt met de jaren. Passeer je de 40? Dan is de voorraad bijna op. Tenzij je op tijd begint met aanvullen. Door te smeren, te injecteren of in te nemen. Bij voorkeur die laatste, alleen is hyaluronzuur lastig weg te snacken. Vooral voor vega’s, want je vindt het vooral in vlees. En dan met name in de huid, die we zelden eten.

Af en toe één rood wijntje en tempeh aan je dieet toevoegen

Daarbij is de molecuul zo groot dat je lichaam hem nauwelijks kan absorberen. Andere oplossingen zijn af en toe één rood wijntje en tempeh aan je dieet toevoegen. Die zitten vol fyto-oestrogenen, die de aanmaak ervan stimuleren. Vitamine C gecombineerd met magnesium uit wortelgewassen schijnt hetzelfde te doen. En … FOUNTAIN-flesjes nu dus ook!

The ef-facts

Van de 11 flesjes die ik via Angela van FOUNTAIN kreeg, heb ik twee voor mij relevante varianten getest: The Super Green Modelcule en de Hyaluronic Molecule. The Super Green Molecule verhoogt je Zuurstofniveau. terwijl The Hyaluronic Molecule voor, inderdaad, meer hyaluronzuur in je lijf zorgt.

The Hyaluronic Molecule (€29,99)

“Een stralende huid van binnenuit” – bron: FOUNTAIN
Review - FOUNTAIN molecules for a model skin: does it work?

Ingrediënten: water, xylitol, hyaluronzuur, gembersmaakstof, gemberolie, kaliumsorbaat (conserveermiddel), citroenzuur (conserveermiddel).

Belofte
Twee theelepels uit dit flesje per dag leveren het lichaam “zoveel vocht dat je huid er van binnenuit zichtbaar gezond, gehydrateerd en natuurlijk uitziet” – bron: FOUNTAIN.

The facts
Hyaluronzuur is dus ruimtevullend (lees: rimpelvervagend), schokdempend en hydraterend. Een beetje dezelfde werking als siliconen eigenlijk. Niet zo gek dus dat deze Fountain gel-achtig aanvoelt. De smaak ervan is al net zo zacht als de structuur: lichtzoet, met een vleugje gember. Door je water proef je ’t bijna niet; denk Crystal Clear.

Je mag er dagelijks twee theelepels van nemen en gezien mijn lichte gemberverslaving gingen die overal doorheen. Door mijn suikervrije ijsthee, ijskoffie (sorry, met cafeïne), rauwe chocomousse en energieballetjes. Bij royaal gebruik consumeerde ik ongeveer 70% van de inhoud in vier weken. Per flesje ben je dus ruim zes weken voorzien.

Conclusie
Na water en xylitol (een verantwoorde suikersoort) is hyaluronzuur het derde ingrediënt. Een vrij hoog gehalte dus, wat gezien de schaarste ervan goed uitkomt. De zachte gemberolie helpt je lichaam het zuur te absorberen.

Na twee weken werd steeds vaker gevraagd naar mijn crème, want mijn ‘huidje straalde zo!’

review FOUNTAIN Molecules
Lekker met benefits: raw chocomouse met beautymoleculen – recept

Minpuntje is wel dat dit alles vermengd wordt met kaliumsorbaat, oftewel het chemische E202. Pluspunt is dat er na twee weken steeds vaker gevraagd werd naar mijn crème, want mijn ‘huidje straalde zo!’. Qua crème had ik niets veranderd. Dus misschien dan toch dat hyaluronzuur …

Samenvatting
+ Complimenten: “Wat straalt je huid!”
+ Zachte gembersmaak
+ Hoge dosis kostbaar hyaluronzuur
+ Makkelijk toe te voegen aan je beautyroutine

– Conserveermiddel E202

The Super Green Molecule (€34,99)

“Stralend huidje, maar nog steeds behoefte aan die winterslaap” – bron: FOUNTAIN.
Review FOUNTAIN Super Green Molecule
Ingrediënten: water, xylitol, Atlantic Kelp Complex (water, glycerine, Atlantisch kelppoeder), aroma, natrium-koperchlorofyline, hyaluronzuur, kaliumsorbaat (conserveermiddel).

Belofte
“Alfalfa chlorofyl* bevordert de verjonging, je energielevel en het algemene welzijn. Kelp wordt geroemd om zijn vermogen lichaamsweefsel te hydrateren en het gewicht onder controle te houden.” Bron: FOUNTAIN. Dit alles behaal je, samen met een kleine dosis hyaluronzuur, met dagelijks één theelepeltje van het Super Green Molecuul.

* onderdeel van de hyaluranzuurformule

The facts
Deze vloeistof is monsterlijk groen. Het vijfde ingrediënt is dan ook natrium-koperchlorofyline. Dit stofje wordt gewonnen uit chlorofyl, dat weer verantwoordelijk is voor de kleur van spinazie, broccoli, rucola en andere groene groenten. Chlorofyl ken je misschien nog wel van je biologieles, waar het ook wel bladgroen wed genoemd.

Een shotje zee-algen en bladgroen

Het derde, dominantere ingrediënt is kelp; een zee-algje. Deze Fountainvariant geeft je dus een shotje zee-algen en bladgroen. Zonder vies gezicht te trekken, want de vloeistaf is op smaak gebracht met een drupje kiwi-aroma. Het groene monster gaat dus prima door fruitsapjes of een glas water. Zelf giet ik hem over mijn bevroren vruchten. De FOUNTAIN bevriest dan mee en vormt een ‘glazuurlaagje’. Daarna wel veel water drinken, anders wordt je gebit groen!

review FOUNTAIN Super Green Molecule
Na 2 weken kreeg ik complimentjes over mijn huid

Conclusie
De Fountainflesjes heb ik tegelijkertijd aan mijn beautyritueel toegevoegd. Na twee weken druppelden, zoals ik al zei, de huidcomplimentjes binnen. Ik dank hier vooral de blauwe variant voor, omdat die tjokvol hyaluronzuur zit. Anderzijds werkt chlorofyl heel reinigend (het spoelt de darmen), dus daar kan het ook aan liggen.

Na twee weken druppelden de huidcomplimentjes binnen.

Review FOUNTAIN
Bevroren fruit met chlorfylmoleculen-‘glazuurlaagje’

Mijn gewicht is prima onder controle, maar dat komt denk ik vooral door mijn leefwijze in het algemeen. En qua energie? Mwuah, ik voel nog steeds die behoefte aan een winterslaap …

+ Gemakkelijk aan beautyroutine toe te voegen
+ Bevat 40 mineralen, 16 aminozuren en 11 vitaminen
+ 1 flesje gaat lang mee door de maximale dosis van één theelepel per dag

– Laag gehalte hyaluronzuur
– De lage maximale dosis zorgt ervoor dat je nog minder profijt hebt van het hyaluronzuur
– Chemisch conserveermiddel E202

Vraag

Geloof jij in de macht van deze drankjes om je huid te verbeteren? Zou jij de drankjes uitproberen?

Win

De flesjes zijn te verkrijgen op Fountainbeauty.com, vanwaaruit ze wereldwijd worden verzonden.

Let op: binnenkort is er hier op Great Body & Skin een winactie waarbij je 2 van de flesjes uit de collectie, de Beauty Molecule en de Phyto-Collagen Molecule (t.w.v. samen € 90,-) kunt winnen. Abonneer je via deze link op nieuwe artikelen, zodat je de winactie niet mist.

* Navraag bij FOUNTAIN leerde Angela dat zij niet kunnen bevestigen of de moleculen risicoloos zijn om tijdens de zwangerschap te gebruiken

Disclaimer

Deborah Schoutema

Over auteur

Dutch fashion model Deborah Schoutema is signed at a-list modeling agencies, with Ulla Models as her mother agency. She has a Bachelor degree in Journalism. In her free time, she likes to run the green track, do hot pilates and test vegan restaurants. Image credit: Ellen van Bennekom

Lees ook: