Ben jij ook zo gek op havermout? Dan heb ik iets leuks voor je: ik geef 3 exemplaren van het prachtige kookboek ‘Havermoutje; 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek’ t.w.v. € 19,99 per stuk weg van het liefdesduo Pascalle Bonnier en Matthijs Kok.

Om direct naar de winactie te gaan ga je naar deze pagina.

[dropcap]2[/dropcap] dagen voordat ik jarig was vorige week, zette ik dit verlanglijstje online met daarop het boek ‘Havermoutje‘ en mailde de link naar mijn vriend. Die had al steeds zitten peilen wat ik nou wilde hebben, waarop ik steevast antwoordde “een dikke kus!”. Toen we ’s avonds naar bed gingen en de klok 12 uur sloeg, riep de boef ineens “wat voel ik nou weer onder je kussen?!”. Wat denk je dat daar lag? Havermoutje met een strikje erom! Fantastisch!

 

Such a sweetheart #birthday #breakfast #bed #dikkeliefs

Een foto die is geplaatst door Great Body & Skin (@greatbodyskin) op

Review

Havermoutje ontdekte ik via Instagram. Daar plaatst het liefdesduo Pascale Bonner en Matthijs Kok, de drijvende kracht achter Havermoutje, haar prachtige foto’s van gerechten die allen zijn gemaakt van – juist – havermout. De recepten vind je terug op de site van Havermoutje en sinds kort dus ook in een dik havermoutreceptenboek. 

  • Eerste indruk
Het Havermoutje receptenboek.
Het Havermoutje receptenboek. (c) Havermoutje

Wow, wat een prachtige cleane, heldere foto’s! Zelfs als je niet van havermout houdt, is dit boek fijn om in te kijken. Voor de foodbloggers onder ons is het fijne inspiratie.

Qua recepten biedt het boek meer dan genoeg opties. In totaal staan er 70 recepten in het boek, goed voor ieder moment van de dag.

De ingrediënten waarmee Pascale en Matthijs werken zijn vaak de simpele basisingrediënten havermout en melk. Daarnaast komen in sommige recepten meer ‘exotische’ ingrediënten voor als kokosmeel, amandelpasta, dadelstroop, chiazaad, ghee en oersuiker. De verkooppunten staan in het boek vermeld.

  • Eerste date

In het voorwoord vertellen Pascale en Matthijs de schattige anekdote dat ze beiden zo gek zijn op havermout, dat hun eerste date zelfs in een Amsterdams café boven een bord warme havermoutpap was. Schattig toch?

  • Inleidende pagina’s

Het boek vervolgt met een aantal pagina’s “Havermout voor dummies”, waarin haversoorten en de gezondheidsvoordelen van havermout worden beschreven. Daarnaast wordt per soort haver de kooktijd en de verhouding melk/water : havermout beschreven.

  • Basisrecepten

Dan volgen de basisrecepten. De naam voor dit hoofdstuk vind ik wat verwarrend; er worden namelijk vooral recepten voor verschillende soorten melk gegeven, van havermelk en amandelmelk tot quinoamelk. Wel hartstikke leuk natuurlijk om te leren hoe je dat zelf maakt!

  • Recepten

Het èchte werk begint op pagina 39 met ontbijtrecepten van havermout. Daarna volgen de lunch, snacks en het diner.

Wie dacht dat havermout saai is, heeft het mis: wat dacht je van ‘worteltaarthavermoutje’, ‘haverpannenkoek met kersen’, ‘wortel-gember-haversapje’, ‘raw haver-aardbeientaartje’,  ‘havergranola’, ‘haverpasta’, ‘haverpizza’of ‘haversnickers’? Sla maar vast een grote zak havermout in! Je zou het bijna over het hoofd zien, maar ook ‘gewoon’ haverbrood en havermoutpap komt overigens aan bod.

  • Slot

Het boek sluit af met een handige foto- en woordindex.

Voor meer reviews van het boek kijk je op Bol.com.

Win

Ik ben fan! Daarom mag ik van Pascalle en Matthijs 3 exemplaren van dit prachtige receptenboek aan jullie weggeven.

Wat je moet doen om te winnen lees je op de volgende pagina:

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Nieuwsbrief

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: