Hoe skinny is jouw venusheuvel eigenlijk? Een skinny venusheuvel is na de thigh gap en bikini bridge dè must have van het moment. Niet ‘gezegend’ met een skinny venusheuvel? Geen probleem: de cosmetisch arts zuigt met alle plezier de vetjes van je schaambotje. 

Foto door Evan Agostini/Invision/AP

[button color=”gray” size=”small” link=”http://www.greatbodyskin.com/en/skinny-mons-pubis-is-the-new-thigh-gap/” icon=”” target=”false”]Read in English[/button]

[dropcap]Ik[/dropcap] heb nog nooit met mijn onderbroek op mijn kniën mijn venusheuvel geïnspecteerd op de hoeveelheid vet waarmee zij is bedekt. Ook kan ik me niet voorstellen dat ik mijn duimen in het weefsel aldaar druk om te zien hoe goed of slecht het daar terug veert. 

Venusheuvel-vetafzuigbehandelingen

Toch zijn er vrouwen die na het zien van de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Edition 2015 zich zorgen maken over de look van hun vajayjay. En daar spelen cosmetisch artsen met speciale venusheuvel-vetafzuigbehandelingen handig op in. 

Hannah Davis on the cover of ACSports Illustrated

Hannah Davis op de cover van Sports Illustrated

Verstoord lichaamsbeeld en eetstoornissen

Op de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Edition zien we model Hannah Davis. Ze trekt hierbij haar broekje zo laag trekt dat haar venusheuvel duidelijk in beeld is. Vervolgens barstte de discussie los op fora en Twitter (zoek maar eens met de hashtag ‘monpubis’). De foto van Hannah zou vrouwonvriendelijk zijn, aanzetten tot een laag zelfbeeld, verstoord lichaamsbeeld en zelfs eetstoornissen in de hand werken. 

Wat vind jij?

Wat vind jij van de foto van Hannah Davis? Ben je het ermee eens dat haar foto aan kan zetten tot een laag zelfbeeld, verstoord lichaamsbeeld en eetstoornissen? Moeten magazines stoppen met dit soort foto’s op de cover zetten?

Persoonlijk kan ik niet ontkennen dat afbeeldingen van modellen in de media inderdaad aan kunnen zetten tot bijvoorbeeld een laag zelfbeeld. Dan moet je hier echter wel gevoelig voor zijn. Daarnaast zijn er meerdere factoren die meespelen in het ontwikkelen van een eetstoornis, verstoord lichaamsbeeld en laag zelfbeeld. Blootstelling aan een dun schoonheidsideaal alleen is hiervoor (gelukkig maar!) niet genoeg.

Verder ben ik niet in shock over Hannah’s cover. Wel vind ik het zonde dat vrouwen zichzelf vergelijken met modellen in tijdschriften en denken dat er net zo uit moeten zien. Zoals ik in dit artikel al aangaf zijn modellen genetisch gepredisponeerd en hebben zij een heel leger aan ondersteuning en financiële middelen om voor hun beroep eruit te zien zoals ze eruit zien. Het is niet realistisch om te denken dat jij als ‘gewone’ vrouw er ook zo uit moet zien.

 

xo-angela

Volg me op social media:

Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: