So you want a victoria's secret body

Dus Jij Wilt Een Victoria’s Secret Lijf?

Maandag 15 december om 22:30 uur is het zover: dan zendt Net 5 de roemruchte Victoria’s Secret fashion show uit. Een uur lang kunnen we kijken naar schaarsgeklede amazones met lichamen waar je ‘u ‘ tegen zegt.

Read in English

Sixpacks en chips

De sixpacks vliegen je om de oren terwijl je gedachteloos in een bak chips graait.  Ineens ben je je wel heel erg bewust bent van het rolletje vel dat over je broekriem puilt. Spontaan  besluit je om vanaf morgen niet meer te snoepen en hard te gaan in de sportschool, want zo’n lijf als de Victoria’s Secret Angels, dat wil jij ook wel!

Discipline

Goed, je wilt een Victoria’s Secretlijf. Leuk streven, maar zo’n lijf als dat van de Angels, daar zit heel veel werk en discipline in. Romee Strijd, één van de Victoria’s Secretmodellen, schreef bijvoorbeeld eerder al op de blog van Vogue heel treffend:

‘Aan de ene kant zou ik het supervet vinden om een Angel (ambassadeur van Victoria’s Secret, red.) te zijn, maar aan de andere kant moet je wel het hele jaar door strak en bikiniready zijn en dat is voor mij niet zo makkelijk. Voor dit figuur moet ik best veel doen. Elke dag moet ik sporten en heel erg op mijn voeding letten. Als ik ooit de kans krijg zou ik hem natuurlijk grijpen, maar het zou niet makkelijk voor me zijn.’

romee strijd at training camp in tulum with michael olajide

VS model Romee Strijd tijdens bokstrainingskamp in Tulum, Mexico, met voormalig bokskampioen Michael Olajide – bron

Zie je het nog zitten, een Victoria’s Secret body?

Geen koolhydraten

Romee werkt net als de andere Victoria’s Secretmodellen in de maand voor de show keihard om tijdens de show helemaal strak te zijn. Ter voorbereiding op de casting volgde ze al een pittig bokstrainingkamp. De afgelopen maand trainde ze twee keer per dag en daarnaast shroefte ze haar koolhydraten een maandje naar beneden, aldus Vogue.

 

training schedule Michael Olajide bootcamp victorias secret model romee strijd

Een pittig schema voor Romee tijdens bokskamp, ter voorbereiding op de VS castings – bron

Nog droger

Om op de dag van de grote show nog droger op de catwalk te verschijnen worden er daarnaast methoden uit de kast getrokken die onder begeleiding misschien best incidenteel toegepast kunnen worden – ik ga hier verder niet op in –. Op de lange termijn deze methoden hanteren zou nodig zijn om continue een Victoria’s Secret body te hebben, maar deze methoden zijn bij toepassing op de langere termijn zeer ongezond zijn.

Whole year round

Daarnaast is het zoals Romee al beschrijft heel moeilijk om the whole year round perfect in shape te zijn. Op zero koolhydraten leven terwijl je 2 keer per dag sport ga je niet volhouden. De Victoria’s Secretmodellen zijn dan ook niet the whole year round perfect in shape, maar ze weten wel wanneer ze een boeking hebben en uit de kleren moeten. Ze kunnen zich zodoende hierop voorbereiden.

Momentopname

Het ultrastrakke lijf dat je terug ziet op de catwalk tijdens de Victoria’s Secret fashion show is slechts een momentopname is. Een momentopname waar de meeste van deze vrouwen met behulp van  een team van personal trainers, koks en een zak geld (de Angels zijn gecontracteerd door de gigant) het hele jaar naartoe werken, en daarbovenop een maand lang keihard voor hebben geknokt. Het is eigenlijk net topsport!

Bottom-line: je mag natuurlijk best streven naar een Victoria’s Secretlijf, maar wees je bewust van de situatie van deze professioneel mooie dames.

Oh ja: geniet van de show!

Bron featured image

xo-angela

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

About Angela

Angela
Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting. 'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn. Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

5 reacties

 1. Ik vind het wel mooi om twee ‘ lijnen” over je buik te hebben van je spieren, maar ik vond sommige Angels echt zo ontzettend gespierd dat ik het niet meer mooi vond. Blokjes op je buik vind ik persoonlijk niet zo mooi, maar gewoon slank en 2 lijntjes vind ik wel mooi en daar train ik ook voor. Maar niet sinds deze week haha.
  Nadia recently posted…Primark ShoplogMy Profile

 2. tja, ik ben een echte bourgondiër, maar sporten doe ik wel. Ik zal alleen nooit zo’n killer body krijgen als die meiden, maar dat geeft ook niet. Ik ben blij met mijn curves! 😉 🙂
  kiki recently posted…HuidtypenMy Profile

 3. Angela Willemse

  Dank je wel Manon, dan is de boodschap overgekomen!
  Angela Willemse recently posted…So You Want A Victoria’s Secret Body?My Profile

 4. Mooi artikel, goed om zo even met beide benen op de grond te komen. Ik ben benieuwd naar de show! 🙂
  Manon recently posted…Win: Happily Healthy kerstpakketjeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge