Read in English

Een recente studie toont aan dat meisjes die meer frisdrank drinken, hun eerste menstruatie eerder krijgen dan meisjes die weinig of geen frisdrank drinken. Light frisdrank en pure vruchtensap lijken geen invloed te hebben op de eerste menstruatie.

De studie – de “Growing Up Study” – werd uitgevoerd door Britse Harvard Medical Schoolonderzoekers. Gedurende een periode van 5 jaar werden 5,583 meisjes tussen de 9 en 14 jaar opgenomen in de studie.

De onderzoekers vinden dat meisjes die 1.5+ glazen frisdrank per dag dronken, hun eerste menstruatie gemiddeld 2,7 maanden eerder kregen dan meisjes die 2 glazen frisdrank of minder per week dronken. Dit effect werd gecorrigeerd door factoren zoals BMI, eetpatroon en lichaamsbeweging.

soda causes earlier menstruation among girls

Bron foto

De onderzoekers bespreken in hun studie dat de reden dat de frisdrankdrinkers hun eerste menstruatie eerder kregen te maken heeft met insulineniveaus. Frisdranken verhogen insulineniveaus, waardoor op haar beurt de aanmaak van geslachtshormonen wordt gestimuleerd. Vervolgens beïnvloeden deze geslachtshormonen de menstruatie.

Als zodanig lijkt frisdrank niet enkel gewicht beïnvloeden, maar zorgt het er ook voor dat meisjes vroeger in de puberteit raken.

Vraag

Drink jij frisdrank? Hoe vaak drink je frisdrank? Wat voor invloed heeft een bericht als dit voor invloed op jouw drinkgedrag?

xo-angela

Volg me op:

Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest

Bron

Featured foto bron

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: