Met bevende handen stap ik in mijn bikini. Met tranen in mijn ogen staar ik naar mijn spiegelbeeld en voel me misselijk worden; fysiek misselijk van wat ik zie. Terwijl ik de verkoopster buiten het pashokje hoor rondwandelen, huil ik in stilte. Ik zie alleen maar vet en oneffenheden. Ik ben afschuwelijk.

Naar mijn eigen spiegelbeeld kijken zonder te huilen lukte niet meer. Ik had maat 44 en walgde van mezelf.

[dropcap]Dat[/dropcap] was ik 5 jaar geleden. Die zomer bleef ik voornamelijk binnen. Ik voelde me zo opgesloten in mijn eigen hoofd dat ik niet kon genieten van het mooie weer en alle leuke dingen die een zomer brengt. Naar mijn eigen spiegelbeeld kijken zonder te huilen lukte niet meer. Ik had maat 44 en walgde van mezelf.

Meer van Marianne lezen? Lees haar blog “Healt At Every Size”

how to get bikini ready

Inmiddels is er veel veranderd. Niet die maat: na veel gejojo is die nu stabiel 46 en zijn er nog wat vetjes bijgekomen (more to love!). Nu huil ik niet meer als ik mezelf zie. Integendeel: I think I’m effing gorgeous. Het antwoord zat hem dan ook helemaal niet in m’n lijf; het antwoord zat tussen mijn oren.

Nu huil ik niet meer als ik mezelf zie. Integendeel: I think I’m effing gorgeous.

Nu de zomer voor de deur staat, merk ik dat het stressniveau bij heel veel vrouwen toeneemt. Want ohjee, straks moeten we ons weer tonen in shorts, topjes en een bikini! In magazines en online lees je alles over “hoe raak je op tijd bikiniklaar” en “detox in 10 dagen naar een slankere maat”.

Maar girls, wat je écht nodig hebt deze zomer is niet een bikinibody … maar een bikinimind! Je hoeft echt niet eerst nog 5 kilo af te vallen om je body te flaunten en je hoeft jezelf ook niet van top tot teen insmeren met fancy crèmes om je benen te showen. Het enige dat je nodig hebt om te shinen deze zomer is een glimlach en zelfvertrouwen.

Dus ladies, geniet van de komende zomer! Het leven is echt te kort om zoveel tijd en energie te besteden aan onzeker zijn. Want hoe krijg je a bikinibody? Put a bikini on your body!

(c) foto’s: Marianne door Arno Nieuwhof. Deze afbeeldingen zijn 100% photoshop-free!

Marianne Nykjaer

Over auteur

Marianne Nykjaer is a fashion lover, (plus-size) model and blogger. She mainly blogs about diversity in the fashion industry and body acceptance. She's quite into sports and passionate about (healthy) food, but her main focus is on mental health instead of physical health.

Lees ook: