how to get a summer body

Marianne over Stress om Bikinibody: “Ik Walgde van Mezelf”

Met bevende handen stap ik in mijn bikini. Met tranen in mijn ogen staar ik naar mijn spiegelbeeld en voel me misselijk worden; fysiek misselijk van wat ik zie. Terwijl ik de verkoopster buiten het pashokje hoor rondwandelen, huil ik in stilte. Ik zie alleen maar vet en oneffenheden. Ik ben afschuwelijk.

Naar mijn eigen spiegelbeeld kijken zonder te huilen lukte niet meer. Ik had maat 44 en walgde van mezelf.

Dat was ik 5 jaar geleden. Die zomer bleef ik voornamelijk binnen. Ik voelde me zo opgesloten in mijn eigen hoofd dat ik niet kon genieten van het mooie weer en alle leuke dingen die een zomer brengt. Naar mijn eigen spiegelbeeld kijken zonder te huilen lukte niet meer. Ik had maat 44 en walgde van mezelf.

Meer van Marianne lezen? Lees haar blog “Healt At Every Size”

how to get bikini ready

Inmiddels is er veel veranderd. Niet die maat: na veel gejojo is die nu stabiel 46 en zijn er nog wat vetjes bijgekomen (more to love!). Nu huil ik niet meer als ik mezelf zie. Integendeel: I think I’m effing gorgeous. Het antwoord zat hem dan ook helemaal niet in m’n lijf; het antwoord zat tussen mijn oren.

Nu huil ik niet meer als ik mezelf zie. Integendeel: I think I’m effing gorgeous.

Nu de zomer voor de deur staat, merk ik dat het stressniveau bij heel veel vrouwen toeneemt. Want ohjee, straks moeten we ons weer tonen in shorts, topjes en een bikini! In magazines en online lees je alles over “hoe raak je op tijd bikiniklaar” en “detox in 10 dagen naar een slankere maat”.

Maar girls, wat je écht nodig hebt deze zomer is niet een bikinibody … maar een bikinimind! Je hoeft echt niet eerst nog 5 kilo af te vallen om je body te flaunten en je hoeft jezelf ook niet van top tot teen insmeren met fancy crèmes om je benen te showen. Het enige dat je nodig hebt om te shinen deze zomer is een glimlach en zelfvertrouwen.

Dus ladies, geniet van de komende zomer! Het leven is echt te kort om zoveel tijd en energie te besteden aan onzeker zijn. Want hoe krijg je a bikinibody? Put a bikini on your body!

(c) foto’s: Marianne door Arno Nieuwhof. Deze afbeeldingen zijn 100% photoshop-free!

About Marianne Nykjaer

Marianne Nykjaer
Marianne Nykjaer is a fashion lover, (plus-size) model and blogger. She mainly blogs about diversity in the fashion industry and body acceptance. She's quite into sports and passionate about (healthy) food, but her main focus is on mental health instead of physical health.

15 reacties

 1. I agree with you that mindset is important. But trying to be healthy should also follow.
  Layla recently posted…Best Self Tanners of 2015 & 2016My Profile

 2. Hear Hear! Fijn dat steeds meer meisjes en vrouwen zich bewust worden van hun eigen lichaam. Uitstraling doet alles,of je nu maatje nul of maatje meer hebt! (en trouwens, wat een mooie foto’s!)

  Annelore recently posted…Klaar voor de volgende stap?My Profile

 3. Hear, hear! Goed geschreven, ik zal eraan denken als ik over 2 weken m’n bikini in m’n koffer stop :).
  Judith | myfoodblog.nl recently posted…De gezondste én ongezondste maaltijden bij fastfood ketensMy Profile

 4. Pakkend geschreven zeg. En helaas ook hier herkenbaar!

  En je bent ook f*cking gorgeous trouwens. Net zoals ik 😉
  Karen recently posted…Fit by Fie: Hoe blijf je fit tijdens je vakantie?My Profile

 5. Goed gezegd! Een bonenstaak zonder zelfvertrouwen is ook niet echt mooi. Ik word er alleen gek van dat zowat alle vrouwenblaadjes de afgelopen weken staan te scanderen dat we moeten detoxen of extra sporten om maar wat strakker te worden terwijl ze aan de andere kant een kleine poging doen om bodydiversiteit te promoten. Waarom ons toch altijd het idee inplanten dat we kilo’s kwijt moeten?!
  Kim recently posted…Kleine Hoekjes ~ Link Loving #2My Profile

 6. Zo, wat herkenbaar! Zeker in deze tijd waarin iedereen op internet zo bezig is met ‘het perfecte summer-ready lijf’ (en je geconfronteerd wordt met je eigen lijf dat dan blijkbaar niet ‘summer-ready is?’) Ook al ben ik nog echt niet helemaal happy met mijn lichaam, mag er best wat buik en been af, ik trek die bikini inmiddels echt wel aan en ik geniet van een dag op het strand of bij het zwembad. Jaren geleden liet ik mijn vakanties er ook door verpesten, ik durfde gewoon niet te gaan zwemmen, zeker toen ik wat jonger was. Inmiddels doe ik het gewoon en geniet ik, al zit dat stemmetje er soms echt nog wel. Ik merk dat ik me toch lekkerder voel als ik wat bedekter ben, daar wil ik uiteindelijk wel echt vanaf. En niet alleen door de kilo’s er af te halen, maar door iets in mijn mindset te veranderen.

  • Angela Willemse

   Goed dat je je dat realiseert Cynthia. Ik denk namelijk dat als je die negatieve mindset hebt, je nooit goed genoeg zult zijn voor je gevoel. Voorbeeldje: sommige meiden willen graag afvallen en slanker worden, maar dat punt waarop ze slank genoeg zijn en tevreden zijn met zichzelf, komt gewoon nooit. Dan ligt het dus echt niet aan het gewicht, maar aan de eisen die zo iemand aan zichzelf stelt. Het is triest dat de media en commercie hierop inspelen en gebruik van maken. Kan gevaarlijk zijn!
   Angela Willemse recently posted…Marianne over Stress om Bikinibody: “Ik Walgde van Mezelf”My Profile

 7. Goed stuk en je hebt ook helemaal niks om je voor te schamen.
  Daarbij is het inderdaad vervelend dat je geen magazine meer open kunt slaan zonder die bikini en detox berichten te lezen.

 8. Mooi gezegd, die bikinimind! Je straalt. 🙂 (Maar om toch nog even op het bodygedeelte terug te komen: oef, wat een prachtig lange benen heb je!)

 9. I love this ! The simple statement at the end the most.
  But I wonder how to get that far?
  I don’t FEEL comfortable in my body no matter what size it is !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge