Goedemorgen, dat heeft lang geduurd! Ja hoor, ik ben er weer! Ik heb een baby gekregen en praat je over de impact daarvan in deze blog in vogelvlucht bij. Die is groter dan ik dacht!

Bloggen post-baby

“Hey”, zul je wel denken, “is ze daar weer?”. Welnu: ja en nee. Ja, omdat ik het bloggen op mijn blog heel erg mis en daarom wil proberen vaker één en ander te delen met jullie. Als vanouds over modellenaangelegenheden (wat betreft modellenwerk ben ik een rot in het vak), gezondheid, voeding en huidverzorging en – onvermijdelijk – sinds kort ook over babyaangelegenheden. Nee, omdat ik mezelf niets wil opleggen en alle vrijheid wil behouden in de frequentie en überhaupt het plaatsen van nieuwe blogs wil behouden. Dit betekent dat als ik tijd en zin heb om te bloggen, er weer eens een een nieuwe blog verschijnt en wanneer ik geen tijd en zin heb, het wat langer stil kan zijn op mijn blog.

Je snapt misschien wel een beetje dat bloggen tijdens het moederen geen vanzelfsprekende combi is. Haha, what was I thinking?!

Moederen en thuiswerken; vanzelfsprekende combi?

Als je vaker op mijn blog terecht bent gekomen, dan weet je misschien wel dat ik inmiddels 10.5 maand geleden ben bevallen van een zoontje (best thing ever!). Dat is dan ook direct de reden dat het de afgelopen tijd wat stiller is geweest op mijn blog. Als je zelf mama (of papa) bent, dan zul je vast direct begrijpen hoe dat precies in elkaar steekt. Ben je (nog) geen mama, dan kan ik wel een tipje van de sluier lichten over het 1e jaar van de ontwikkeling van een baby: die gaat als een tierelier! Meestal willen ze daardoor veel meer dingen dan ze lichamelijk aankunnen en daar hebben ze vaak hulp bij nodig. Dat lijdt tot frustratie, waardoor je aan een kleintje vaak je handen vol kunt hebben, vooral tijdens de beruchte sprongetjes.

Daar komen ook nog eens doorkomende tandjes bij kijken. Die al drukken al vanaf zijn 4e maand; meneer heeft er tot op heden nog maar 2. Dan zijn er de incidentele nachtelijke pseudokroepaanvallen. Dit zijn aanvallen die lijken op asthma en krijgt Jim als hij erg verkouden is. Dat is hij sinds hij naar de gastouder gaat logischerwijs regelmatig. Meneertje heeft verder een extravert karaktertje. Dit betekent dat het een pittig ventje is die je het zweet op de bovenlip kan laten staan, maar waar je ook heel veel om kunt lachen. Meneer lacht overigens even vaak en hard mee.

Dan heb ik hier en daar nog een modellenjob, waarvoor ik natuurlijk ook tijd moet investeren in het behouden van mijn oude figuur. Dat laatste vind ik momenteel echt een opgave, daar ik ’s avonds vaak gewoon te moe ben om in de benen te komen. Je snapt misschien wel een beetje dat bloggen (algemener getrokken: thuiswerken) tijdens het  moederen voor mij zodoende geen vanzelfsprekende combi is. Haha, what was I thinking?! Ik durf inmiddels wel toe te geven: ik had niet voorzien dat de impact van een baby zo groot zou zijn. 

Bizar leuke baby

Gelukkig is baby Jim (laat het hem niet horen dat ik hem ‘baby’ noem, want daar is meneer het uiteraard niet mee eens) een bizar leuke baby, en dan overdrijf ik niet. Man, man, man, als we eens fatsoenlijk tijd zouden hebben om tv te kijken, zouden we onze tv weg doen; Jim kijken is gewoon veel leuker!

 

Ergo Baby carrying mom
Doorkomende tandjes. Och mannetje … dragen is (vooral dan) dan zó fijn!

 

baby met pop
Wat valt er een hoop te ontdekken! Ons mannetje is erg gericht op van die ‘typische’ jongensdingen, zoals wielen van de stofzuiger tot aan bulldozers, maar een pop heeft ook zeker zijn aandacht.

 

laughing baby
Een dag nit gelachen, is een dag niet geleefd, lijkt Jim’s motto. Wat een lachebek!

 

Die bitch reflux

Jim ontwikkelt zich echt heel prima. Niet dat we ons daar heel erg mee bezig houden overigens, maar soms vallen dingen ons gewoon op. Het snel willen lopen bijvoorbeeld, of de opvallende focus op taal. Of hebben wij soms een felroze bril op? Hoe dan ook: het is echt een schatje. De periode dat hij last had van die bitch – excuse my words – reflux en we van arts naar arts gingen is volledig dankzij ons moeder- en vadergevoel (artsen zijn zo makkelijk gebleken met afschuiven op 1e keer ouderschap) gelukkig voorbij. Op koemelkeiwitvrije voeding doet ons prinsje het bijzonder goed!

Nieuwe blogs

Nu je weet waarom het zo lang heeft geduurd voordat je weer wat van me hoorde en je weet dat je minder frequent dan een jaar geleden wat van me zult lezen, hoop ik dat je desalniettemin af en toe eens terug komt om te kijken of er een nieuwe update is. Over gezondheid, maar zeker ook over babydingen en babygezondheid. Dit past immers helemaal bij mijn huidige levensfase en wie weet ook wel die van jou?

Ik kan niet beloven dat, of aangeven hoe vaak er updates zullen verschijnen. Dit wil ik ook helemaal niet. Jim gaat namelijk echt voor; die staat op nummer 1. Met deze update wil ik je toch even laten weten waarom het momenteel zo stil is hier en wat je van mij en deze blog kunt verwachten.

Ik zal in de tussenliggende periode dat hier geen nieuwe blogs verschijnen op Facebook wat kleine updates te doen. Wist je trouwens dat je je hier ook kunt abonneren op nieuwe blogupdates?

Veel liefs, bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens,

Angela

 

Vraag: heb jij met jouw kleintje ervaring met reflux?

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: