Daar Is Hij Dan … Onze Zoon Is Geboren!

Liever lezers, zoals jullie waarschijnlijk wel wisten, was ik de afgelopen 9 maanden en 1,5 week zwanger (haha). Eindelijk, eindelijk, eindelijk, na heel veel geduld hebben is onze zoon er dan!

Ik weet het, ik ben zijn moeder, maarreh … is het geen pláátje?! 

Op dit moment ben ik nog met zwangerschapsverlof. Daarover lees je hier meer. Over een poosje zal ik meer vertellen over hoe het met mij, papa en kleine J. gaat. Tipje van de sluier: goed en goed! J. doet het super, zat binnen een week alweer boven zijn geboortegewicht en we genieten van het samenzijn en wandelingetjes in de draagzak of met de wagen. En ja: ook hier en daar een slechte nacht, af en toe krampjes, 10x per dag kleertjes wisselen, in mijn haar gepiest, over mijn handen gepoept en elke dag een wasmachine vol horen er voor ons bij. En we zijn er dankbaar voor!

Bevallingsverhaal

Op maandag 14 september om 1 uur ’s middags wilden mijn moeder en ik net gaan beginnen met het huis een poets- en opruimbeurt te geven. De volgende dag zouden we namelijk weer een bezichtiging krijgen in onze woning die te koop staat. Ik had net wat kleding op bed gelegd om op te vouwen, toen ik wat menstruatieachtige krampen kreeg. Wiebelen met mijn heupen voelde fijn om het gevoel wat te verzachten. Op dat moment ging er een belletje rinkelen en heb ik mijn weeëntimer-app erbij gepakt. En ja hoor: gedurende 40 minuten had ik al om de 2 minuten een halve minuut weeën. Zo ineens uit het niets!

“Mam. ik bel nu een taxi, we gaan naar het ziekenhuis aan de monitor om te kijken of ik weeën heb.” Ondertussen kwam ook mijn vader binnen, die boodschappen voor mij had gedaan. “Hi pap, ik douche even en dan gaan we naar het ziekenhuis. Ik denk dat het is begonnen, de taxi is er over een kwartier.” Mijn vriend Maarten op zijn werk gebeld met de mededeling dat ik even aan de scan zou gaan liggen, maar dat hij vooral op zijn werk moest blijven, omdat ‘het toch vast niks was’. Uiteindelijk belde hij me een half uur later dat hij onderweg was naar het ziekenhuis. 

Enfin, in rap tempo friste ik me op en schoor mijn benen (ik weet het: vrouwen die beginnen te bevallen kunnen rare dingen doen). In de taxi begon het zweet om de zoveel minuten op mijn bovenlip te staan, maar ondertussen kletste ik honderduit met de taxichaffeur over zin kleinkinderen. De beste man zag ik stiekem vanuit zijn ooghoek een blik op mijn buik werpen. Ik denk dat hij er niet veel van snapte, aangezien mijn buik nooit veel groter is geworden dan een 5-maandenbuikje (check).

We werden afgezet bij het ziekenhuis en aldaar staan pa, ma en de taxichauffeur buiten de auto nog even gezellig verder te lullen over koetjes en kalfjes. “Ehm, ik ga vast naar binnen hoor, ik ben aan het bevallen!” riep ik en om half 3 wandelde ik de Mama & Kindafdeling op.

Om een lang verhaal kort te maken (ik zal je niet vermoeien met een bevallingsverhaal in geuren en kleuren): de monitor gaf inderdaad weeën aan en om half 4 had ik 4 cm ontsluiting. Ik ben met een heftige weeënstorm en verschillende shots weeënremmers die onvoldoende aansloegen binnen no-time aanbeland op de 10 cm, waarna baby J. met 2 persweeën in hooguit 6 minuten om 19:45 uur ter wereld kwam. 

Papa Maarten knipte de navelstreng door, J. werd op mijn borst gelegd en al meteen tilde ons kleine vogeltje zijn hoofdje op en draaide hem naar het geluid van zijn vaders stem. Jeetje, wat was dat een bijzonder moment! Zo’n klein, kwetsbaar, bloot hummeltje, als een vogeltje net uit het ei. En het is waar: die hele bevalling vergeet je meteen en stelt niets meer voor zodra dat warme lijfje op je buik ligt.

Veel liefs,

2 heel blije ouders

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | Pinterest | Abonneer

De foto’s in dit artikel zijn genomen door J.’s tante Minke Kroeze.

About Angela

Angela
Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting. 'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn. Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

23 reacties

 1. Hoi Angela,

  Wauw, hartelijk gefeliciteerd met jullie kindje, hij is inderdaad een plaatje! Wat bijzonder! Geniet ervan. 🙂 (Leuke naam trouwens, Jim 🙂

  x Claudia!

 2. Hoi Angela,

  Wauw, hartelijk gefeliciteerd met jullie kindje, hij is inderdaad een plaatje! Wat bijzonder! Geniet ervan. 🙂 (Leuke naam trouwens, Jim 🙂

  x Claudia!

 3. What a beautiful baby boy! And did you mean to say “6 hours of active labor” rather than minutes? Congratulations on your little bundle of joy! And be sure to take good care of yourself. I had postpartum depression, but since I didn’t have thoughts of harming my baby, I never sought treatment for it and thought it would go away on its own… and it did, 10 months later. I really wish I had mentioned my depression at my 6-week follow up, but my family reassured me at that point that I was just experiencing “baby blues” and ignored the fact that I am prone to depression.

 4. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prachtige knappe man. Ennuhhh. Je bent niet de enige hoor. Ik ging ook tussen de weeën door nog even scheren.
  mariska recently posted…Overgewicht staat in relatie met bedtijdMy Profile

 5. Keigoed gedaan!! En wat is het een prachtig manneke!

 6. Angela | Great Body & Skin

  Dank jullie wel allemaal! Super lief!
  Angela | Great Body & Skin recently posted…Daar Is Hij Dan … Onze Zoon Is Geboren!My Profile

 7. wat een mooi kindje! van harte gefeliciteerd 😀
  Diana recently posted…Dromen worden werkelijkheidMy Profile

 8. Mareij ten Oever

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoon!
  Fijn om te lezen dat alles goed gaat.
  Geniet ervan. X

 9. Oh gefeliciteerd, hier spreekt gewoon een trotse kersverse mama! Prachtige naam en een supermooi kindje!!
  Marliekr recently posted…Mijn Zwitserleven, mijn genietmomentjesMy Profile

 10. Gefeliciteerd 😀 Wow, dat is inderdaad heel snel gegaan. En wat een prachtige foto van jullie zoontje
  Daantje recently posted…Een grote droom realiserenMy Profile

 11. gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! En een dikke high five voor snelle bevallingen. Geniet van je kleintje want hoe cliché ook het gaat zo snel!
  Joyce recently posted…Report: Een weekendje Den HaagMy Profile

 12. Wow, best een snelle bevalling seg. 41,5w, en ik maar klagen met mijn 40,5w. 🙂 Ik vroeg mij vanmorgen ng af of je het voelt aankomen of het gwn begint. Hier heb ik mijn antwoord al. Geniet er ng van en we kijken uit naar een uitgebreid verslag van hoe het met jullie gaat.
  Jess recently posted…Diary september 2015My Profile

  • Angela Willemse

   Nee ik heb het niet voelen aankomen dus. Daar was ik al een beetje ‘bang’ voor. Dat weekend ben ik namelijk nog naar een bruiloft geweest, wezen sporten en ik zwom nog tot een halve week van tevoren. Stel je voor als ik daar spontaan was gaan bevallen haha!

   Ik heb die ochtend vroeg rond 4 uur wel even wat lichte mensturatie’pijn’ gehad (niet in golfbewegingen) en daar nog over gebeld, maar dat werd door de verloskundige weggewuifd als zijnde ‘het is denk ik niks’. Dus ik dacht dat het bandenpijn was. Misschien was dat ook zo, misschien voorweeen (dan kan het ook nog wel een paar weken duren), wie zal het zeggen. Om 13 uur ben ik in ieder geval wel assertief geweest en aangegeven dat ik er NU aan kwam om aan de scan te gaan liggen.
   Angela Willemse recently posted…There He Is … Meet Our Son!My Profile

 13. Wat mooi Angela!! Wat een prachtige zoon heb je, fantastisch. De foto vind ik echt beeldschoon. Leuk dat je ons op de hoogte heb gebracht van hoe het verlopen is. Wat ik me wel afvraag is of je Jim uitspreekt op zijn Engels of gewoon met een j? Liefs
  Sanne Marlijn recently posted…Picture Palette september week 40My Profile

 14. Heerlijk verhaal! Gefeliciteerd xxx

 15. Nogmaals gefeliciteerd!
  Nicole recently posted…Alles wat je aandacht geeft, groeitMy Profile

 16. Haha, ik zou ook mijn benen gaan scheren, denk ik.
  Fijn om te lezen dit. Ik wist natuurlijk al dat ‘ie er was, jullie prachtige ventje. Maar nogmaals gefeliciteerd en geniet van elk moment!
  Karen recently posted…Recept: Courgette gevuld met TonijnMy Profile

 17. Van harte gefeliciteerd! Geniet lekker van jullie kleine mannetje =)

 18. Gefeliciteerd! Geniet van jullie zoon Jim??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge