Ben jij ook ‘gezegend’ met het herpes simplexvirus type 1, ofwel: de koortslip? Steekt jouw koortslip zodra het zonnetje tevoorschijn komt de kop op? Je kunt voortaan een uitbraak voorkomen met deze pil!

[dropcap]Een[/dropcap] aantal jaar geleden was voor mij de maat voor: na een fruitzuurpeeling in combinatie met de zon bedekte het herpes simplexvirus de volledige linkerhelft van mijn gezicht. Mijn koortslip was volledig gaan woekeren en bevond zich tot in mijn oor en neus. Ik voelde me net een draakje! Gelukkig kon ik er om lachen. Iets minder grappig was dat wanneer dit herpesvirus de slijmvliezen van je ogen bereikt, dit kan leiden tot blindheid. Dat risico wilde ik natuurlijk nooit meer lopen.

 

Deze Pil Voorkomt en Geneest een Koortslip
Gelukkigere tijden 😉

 

Werking

Gelukkig kreeg ik van mijn vriendin – een expert op het gebied van huid en tevens ‘gezegend’ met het herpes simplexvirus – de tip om L-lysine te gaan slikken. L-lysine is een natuurlijk essentieel aminozuur. Dit betekent dat je het enkel door middel van voeding en suppletie binnen kunt krijgen. Je lichaam maakt het niet zelf aan.  

L-lysine helpt een uit braak van het herpes simplexvirus in te dammen en helpt een volgende uitbraak te voorkomen. Mij heeft L-lysine jarenlang geholpen om een koortslip te voorkomen. Het verschil merk ik nu, nu ik zwanger ben en geen L-lysine mag slikken. Gevolg: de eerste zonnestralen tonen zich en ik zit direct weer met een koortslip *. Nog een geluk bij een ongeluk dat ik donderdag niet op nationale TV verscheen 😉 Hoe dan ook: ik weet nu dat ik na mijn zwangerschap, zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, weer L-lysine ga slikken ter voorkoming van een volgende koortslip.

* Nu kan het natuurlijk zijn dat ik die koortslip heb mede door mijn zwangerschap, maar dit hoeft niet zo te zijn. 

Gebruik

Maar hoe slik je L-lysine dan? Praktisch gezien wordt het advies gegeven om standaard, maar vooral in de zomer, L-lysine als onderhoud te slikken. Je slikt hierbij 500 mg per dag (tip: Orthica is een zeer goed merk met L-lysine in het assortiment). Doe dit in combinatie met een vitamine C 1000 mg-supplement, dat ervoor zorgt dat je weerstand optimaal blijft. Een verlaagde weerstand kan immers bijdragen aan een uitbraak.

Is de koortslip toch op je lip verschenen? Verhoog dan de dosis zolang de blaasjes nog woekeren. Je mag op die dagen 3 keer 1000 mg per dag slikken.

Zwanger

Let op: zwangere vrouwen wordt afgeraden L-lysine te slikken. Zij kunnen zich beter beperken tot een vitamine C-supplement en een zinksulfaatgel (dit werkt het snelst bij een koortslip; vraag ernaar bij je apotheek). 

Aanvullende tips

Tot slot geef ik je een aantal aanvullende tips om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van je koortslip af bent en deze zich niet verspreid:

  • zit zo weinig mogelijk aan je koortslip;
  • zorg dat je voldoende slaapt;
  • drink voldoende;
  • gebruik een zinksulfaatgel;
  • slik een vitamine C 1000 mg-supplement;
  • vermijd stress;
  • gebruik geen lippenstift van een ander;
  • was regelmatig je handen;
  • wrijf niet met je handen in je ogen;
  • beperk je arganine-inname om te helpen uitbraken te voorkomen. Deze stof vind je onder andere in havermout, pinda’s, noten en chocolade. 

Modellenwerk en koortslip

Ben je model? Wees verstandig en stel je bureau er zo snel mogelijk van op de hoogte. Het is in verband met de besmettelijkheid echt niet oké om, zeker onaangekondigd, met een koortslip op de set te verschijnen.

Foto: Flickr/Helga Weber

Disclaimer

Volg me op Instagram Twitter Facebook YouTube Bloglovin‘

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: