[:nl]Goede werk- en gezondheidsomstandigheden van modellen. Dat is waar Eline en ik ons hard voor maken. We spraken onze twijfels uit over de BMI-ban voor modellen in een artikel in TROUW. Het artikel kun je hier lezen.

[dropcap]Al[/dropcap] geruime tijd maken Eline (ex-model en alumna vrouwenstudies) en ik (model en gezondheidsvoorlichter) ons hard voor bescherming van modellen. Eline richt zich hierbij op arbeidsomstandigheden, terwijl ik mij richt op de fysieke en mentale gezondheid van modellen. Zodoende zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkelingen die zich op dit gebied afspelen, zoals op dit moment de invoer van de BMI-ban voor modellen in Frankrijk.

Lees het artikel

Eline en ik hebben onze twijfels bij de doeltreffendheid van deze ban. We reageerden afgelopen zaterdag 11 april middels een artikel voor dagblad TROUW om uit te leggen waarom. Je vindt het artikel op pagina 27 van TROUW De Verdieping, in de opiniekatern.

Heb je geen abonnement op TROUW of is deze uitgave van de krant niet meer verkrijgbaar? Je kunt het artikel lezen door op deze link te klikken. Het artikel opent dan als pdf.

Krantenartikel Trouw 11-04 (1)

Vraag

Wat vind jij van onze reactie op de BMI-ban voor modellen?

Tip

Volg me op Instagram Twitter Facebook YouTube Bloglovin

[:]

Over de auteur

Hey! I'm Angela; a 30-something mommy and a now REAL #fitchick, digi nerd, photo & film shooter hobbyist, MSc specialized in Health Education, marketingspecialist and an international fashion model for 20 years. I've worked for eg. Viktor & Rolf, Nivea, Escada, Elle, Vogue and Glamour.

I write about everything that I find worth sharing. Go ahead an take a look around. Don't hesitate to share your thought sor opinions. Enjoy! Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: