[dropcap]Happy[/dropcap]Veganuary! Vegawatte? Veganuary, ofwel vegan January. Januari is namelijk officieel uitgeroepen tot maand van het veganisme.
 
Iemand die veganist is consumeert geen dierlijke producten. Dit betekent dat diegene bijvoorbeeld geen vlees eet, geen melk drinkt, geen eieren eet, maar ook geen leren schoenen draagt en alleen proefdiervrije cosmetica en schoonmaakmiddelen gebruikt.
 
Veganuary is in het leven geroepen om een veganisme meer bekendheid te geven en meer mensen te stimuleren er een veganistisch consumptiepatroon op na te laten houden. Met dit artikel draag ik hier graag – jawel, op de valreep – aan bij!

Waarom veganisme?

Laat ik eerst eens beginnen met uitleggen waarom iemand nu eigenlijk veganist is. Dit heeft meestal in eerste instantie een ethische reden. Met een veganistische levensstijl draag je er namelijk aan bij het dierenleed dat wereldwijd plaats vindt een stukje teruggedrongen wordt.
 
Daarnaast zorgt een vegan levensstijl ervoor dat je carbon footprint kleiner is. Voor sommige mensen is daarnaast de reden om veganistisch te eten dat zij er een gezond(er) eetpatroon op na willen houden. Of dit laatste ook werkelijk het geval is met een vegan eetpatroon laat ik nu even in het midden.

Hoe word je veganist?

Een veganistische levensstijl is dus helemaal nog niet zo’n slecht idee! Wel kan het wat lastig zijn om eraan te beginnen (waar begin je in hemelsnaam?!) en de levensstijl vol te houden. Maar weet je: als je graag bij wilt dragen aan het dierenleed een stukje terug te dringen, dan kun je er ook prima part-time een vegan levensstijl op nahouden. Beter iets dan niet, toch?

Zetje in de goede richting

Om je een zetje in de goede richting te geven help ik je door mijn lekkerste vegan recepten met je te delen. Deze recepten zijn helemaal vrij van dierlijke producten. Er zit dus óók geen honing in, want dit wordt gemaakt door bijen en dat is niet vegan. Dit wordt vaak over het hoofd gezien.
 
Goed, enough talking. Hier zijn mijn persoonlijke toppertjes (klik op de foto om naar het recept te gaan):

Genoeg lekkers om veganistisch van te smullen, niet?
 
Ben jij van plan om wat vaker veganistisch te eten? Hoe pak je dat aan?
 

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: