VIDEO | Pauw: Pro-Ana Sites Verbieden?

Wat vind jij? Moeten pro-ana sites verboden worden? Vanavond zou ik bij Pauw aan tafel in debat gaan over de BMI-ban voor modellen en het mogelijke verbod op pro-ana sites.

Last minute werd helaas besloten het onderwerp te beperken tot pro-ana sites en de tafelgasten te beperken tot specialisten op het gebied van eetstoornissen. Zodoende zit ik vanavond niet aan tafel om te debatteren over de BMI-ban voor modellen. Helaas neem ik daardoor ook niet deel aan het pro-ana debat. Toch wil ik graag op deze manier mijn mening over pro-ana websites kwijt, want ik heb er wel degelijk iets over te melden. Daarnaast zou ik graag met jullie in debat gaan over de juiste oplossing in de kwestie pro-ana websites.

Bekijk de video hierboven en laat jouw mening achter in de comments hieronder. Speelt de video niet af? Bekijk hem dan op mijn Youtubekanaal.

PS: sorry voor de slechte kwaliteit van deze video. Deze video is extra en vanwege de actualiteit ‘even snel’ tussendoor gemaakt met mijn webcam. Volgende keer weer een video van betere kwaliteit!

Volg me op Instagram Twitter Facebook YouTube Bloglovin

About Angela

Angela
Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting. 'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn. Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

2 reacties

  1. Met een verbod pro-ana sites alleen ben je er niet. Wat dacht je van alle twitter accounts en Instagram accounts waar afvalwedstrijden gehouden worden, thinspo wordt geplaatst en lijstjes van hoe veel (weinig) iemand gegeten heeft? Bovendien, als je een boete gaat uitdelen aan een 13-jarige die een pro-ana site beheert, wie gaat dat dan betalen?
    Ik keur pro-ana sites niet goed, maar zo lang het nog op een toegankelijke plek gebeurt kan er nog een vorm van toezicht op zijn. Als pro ana sites verboden worden, waar gaan die meiden dan heen? Ik zou eerder voorkeur geven aan een doorverwijzing. Niet naar een eetstoorniskliniek, want die drempel is te hoog. Maar plekken zoals proud2bme.nl of Ixta Noa zijn laagdrempelig voor een ieder die met eetproblemen kampt. Pro ana sites zijn enkel een symptoom van wat daaronder ligt: namelijk een kind of jongere bij wie zijn leven op wat voor manier dan ook is ontwricht. Het kind heeft al een probleem en zoekt een manier op hiermee te dealen, wat zich kan uiten door het bezoeken van pro ana sites. Het kind ontwikkeld niet een probleem door een toevallige kennismaking met pro ana sites.

    Kinderen en jongeren een sterkere identiteitsontwikkeling meegeven, lijkt me zeker een mooi streven. Maar hoe ga je dat bereiken? Kinderen die eetstoornissen ontwikkelen, komen gemiddeld denk ik vaker uit een omgeving waar de stabiliteit op wat voor manier dan ook ontbreekt, dan kinderen zonder eetstoornissen (of welke psychische problematiek dan ook). Zou je dat dan niet eerder bij de scholen moeten neerleggen? Oefeningen in het opbouwen van zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, omgaan met emoties etc. door een specialist?

    Kortom, ik vind dat de discussie verder gaat dan alleen ‘moeten we pro-ana sites afschaffen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge