Hallo lieve lezers! Het is weer een tijdje geleden dat ik iets met jullie deelde over mijn workout regime. Vandaar dat ik jullie vandaag weer een update hierover geef. Heb ik echter wel iets nieuws te melden op dit gebied? Ja zeker! Afgelopen zondag deed ik mee aan een les GRIT-strength – een nieuwe workout trend uit de stal van Les Mills – : ontzettend zwaar, maar (of misschien beter: en daarom) oh zo leuk! 

[dropcap]A[/dropcap]fgelopen zondag deed ik dus mee aan een lesje GRIT-training. Ik kan je nu alvast vertellen: het was heftig. Tot aan bijna hyperventileren en kotsen aan toe. En dat terwijl ik nog geen uur daarvoor als een roosje ontwaakte en een lome zondag in de planning had. Per ongeluk keek ik namelijk op het lesrooster van mijn Amersfoortse sportschool (jaja, ik heb er meerdere, haha) en zag daar de GRID-training als nieuweling prijken. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen: ingeplande rustdag of niet!

Wat is GRID-strength precies?

GRIT-strength is onderdeel van een tweeluik (GRIT-strength en GRIT-cardio) en komt uit de stal van Less Mills. Kortgezegd is GRIT-strength een “30 minuten durende high intensitiy interval training die je zover krijgt om hard te gaan, jezelf te pushen, en super snel  fitter te worden. De korte scherpe veeleisende oefeningen combineren gewichtheffen, hardlopen en plyometrics tot een full body workout die de aërobe capaciteit, kracht, spieruithoudingsvermogen, stofwisseling en voeding verhoogt.” Bron: Les Mills

 

Zo dan. Vet leuk dus.

Wat vond ik ervan?

Tja, ontzettend leuk! Kan niet anders zeggen! Ik houd er wel van hoor: tot het naadje gaan. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het de bedoeling is dat je eerst GRIT-strength doet en daarna GRIT-cardio (want dan verbrand je nog meer), maar eerlijk waar: zelfs als gym rat en lichtelijk sadomasochitisch persoon als het op sporten aankomt bedankt zelfs ik daarvoor. Heftig!

Hoe ziet het eruit?

Nou zo (zie video hierboven).

Vraag

Heb jij weleens Les Mills GRIT-training gedaan? Wat vond je ervan? Doe je daarna ook mee aan de cardio-workout (GRIT-cardio)? Laat je reactie achter in de comments hieronder!

 Tip: geïnteresseerd in deze workout, maar sport je liever thuis? Probeer dan eens yoga at home with Bryan of good old Insanity; ook leuk!

Angela

Over auteur

Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: