[:nl]Moeite om jezelf van de bank af te slepen richting sportschool? Ik deel 13 motivationals die ervoor zorgen dat jij morgen weer met frisse moed in de sportschool rondhuppelt.

Even vooropgesteld: ik wil geenszins de expert uithangen als het aankomt op motivatietips om te sporten. Ik ben de motivatie om te sporten namelijk zelf een beetje kwijt en naarstig op zoek naar manieren om mezelf na mijn bevalling 4 maanden geleden weer wat vaker in de sportschool te krijgen.

Logisch, als je het mij vraagt: een jong baby’tje dat nog niet doorslaapt en nog regelmatig voedingen krijgt vraagt de nodige tijd en energie. ‘s Avonds is er vaak wel de tijd om even de sportschool in te duiken, maar meestal verkies ik een programma’tje kijken of op tijd onder de wol duiken. Aan de zwangerschap heb ik geen extra kilo’s overgehouden, wat ook niet echt bijdraagt aan motivatie om te sporten. 

Toch wil ik graag weer motivatie vinden om te sporten. Sporten heeft namelijk veel voordelen voor zowel je lichaam als je geest. Daarom heb ik besloten dat ik mezelf ècht moet motiveren weer wat vaker de sportschool in te duiken en zette 13 motivationals op een rij.

 1. Sporten is gezond voor je lijf.
 2.  

 3. Van sporten krijg je meer energie.
 4.  

 5. Sporten is een sociale aangelegenheid; stiekem zijn de kopjes thee aan de sportbar nog het leukst van een avondje sporten!
 6.  

 7. In sporten kun je je energie kwijt.
 8.  

 9. Van sporten word je vrolijk.
 10.  

 11. Van buiten sporten krijg je een fijn kleurtje.
 12.  

 13. Sporten zorgt voor een gezonde blos op je wangen.
 14.  

 15. Het lichaam dat je er als cadeautje bij sporten bij krijgt is niet geheel vervelend.
 16.  

 17. Je huid profiteert door de goede doorbloeding ook van sporten.
 18.  

 19. Je bent snel weer terug op je oude niveau door een soort ‘geheugen’ van je lijf.
 20.  

 21. Je hebt weer een goede reden om een kek sportoutfitje (of 2, of 3) te scoren.
 22.  

 23. … en een reden om nu echt eens met die handige motiverende gadget te trainen.
 24.  

 25. Eindelijk kun jij nu eens je favo serie kijken op de loopband. Thuis lukt dat niet omdat je vriend dan altijd voetbal moet kijken.
 26.  

Heb jij nog aanvullende motivationals die ervoor zorgen dat jij en ik morgen weer in de sportschool staan?

 

Uitgelichte foto: Christofer Campbell via Unsplash

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | PinterestAbonneer

[:]

Over de auteur

Hey! I'm Angela; a 30-something mommy and a now REAL #fitchick, digi nerd, photo & film shooter hobbyist, MSc specialized in Health Education, marketingspecialist and an international fashion model for 20 years. I've worked for eg. Viktor & Rolf, Nivea, Escada, Elle, Vogue and Glamour.

I write about everything that I find worth sharing. Go ahead an take a look around. Don't hesitate to share your thought sor opinions. Enjoy! Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!