[:nl]Goed nieuws voor liefhebbers van ontbijtkoek: Peijnenburg Zero is door de consumentenbond uitgeroepen tot het meest gezonde tussendoortje! Daarmee verslaat de koek de Näk’d raw food reep, de Eat Natural reep en Just Nuts.

Dit is een advertorial. Lees meer hierover in mijn disclaimer.
 
Peijnenburg komt met de nieuwe Zero-variant tegemoet aan de hogere eisen die de consument stelt aan voedingsmiddelen wat betreft gezondheid. Zo bevat een plak Peijnenburg Zero enkel natuurlijke suikers uit rogge en de uit natuurlijke  bronnen gewonnen zoetstof xylithol. Bonus: deze ontbijtkoek is zelfs vezelrijker dan de Peijnenburg Volkoren-variant.

Dat klinkt goed! Tijdens de zwangerschap heb ik veel taartjes en slagroom gegeten. Nu ik 4 maanden na de bevalling weer helemaal beschikbaar ben voor modellenwerk, wil ik toch weer wat beter op mijn eten gaan letten.

Op een rijtje

Laten we de voedingswaarden van Zero er eens bij pakken. In de onderstaande tabel staan de macronutriënten per plak aangegeven en is een vergelijking gemaakt tussen verschillende ontbijtkoekvarianten:

Product Energie (kcal) Vet (g) Koolhydraten (g) Suikers (g) Vezels (g)
Peijnenburg Zero 72 0,5 16 0,6 6
Peijnenburg minder suiker 84 0,4 18 7 3
Peijnenburg volkoren 92 0,5 20 12 1
Peijnenburg naturel 93 0,5 21 12 1
Zelfgemaakte kruidkoek      60                      2           10                            1                   1                

Bron tabel: Consumentenbond

Zoals je ziet is er een calorisch verschil per plak in vergelijking met de andere varianten. Het verschil is redelijk. Dit verschil kan handig zijn wanneer je een dieet volgt waarbij je calorieën telt. Het verschil in vetgehalte is minimaal. In Zero zitten verder de minste koolhydraten en suikers, wat fijn is als je een suikervrij of -beperkt dieet volgt. Tot slot zie je dat in Zero de meeste vezels zitten. Die vezels helpen je darmgezondheid op pijl te houden en stimuleren je stoelgang.

Proef op de som

Wat jij je vast ook wel af zult vragen, is hoe dat dan smaakt, een plak ontbijtkoek met minder suiker. Ik legde mijn kleine man op bed en nam de proef op de som met een genietmomentje met een lekkere plak koek met roomboter en een kop koffie.

Peijnenburg zero

Oordeel

En? Wat vond ik ervan? De suiker miste ik niet: ondanks dat dit niet in de ontbijtkoek zit, smaakt ze lekker zoet. Dat vonden we verrassend! En de textuur? Die is zoals je gewend bent van ontbijtkoek: stevig, maar luchtig, lekker plakkerig in de mond. Ook mijn vriend Maarten, die normaal niet zo van ontbijtkoek houdt, vond de koek erg lekker en eet het nu standaard iedere morgen.

Vind ik Peijnenburg Zero voor herhaling vatbaar? Ja en nee. Ik eet nu standaard [highlight color=”orange”]ieder koffiemomentje een plak ontbijtkoek[/highlight], want ik vind de koek erg lekker. Liefst bak ik echter mijn eigen ontbijt- of kruidkoek. Máár: nu mijn dagen gevuld zijn met baby Jim en modellenwerk ook weer roept, blijft er minder tijd over om uitgebreid te bakken. In dat geval vind ik een plak Peijnenburg Zero als gezonder tussendoortje in plaats van een zelfgebakken kruidkoek een prima optie.

Q: Wat vind jij van deze ontbijtkoek als gezond en makkelijk tussendoortje?

Peijnenburg Zero is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en kost € 2,29

 

Volg me op Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | BlogLovin‘ | PinterestAbonneer

[:]

Over de auteur

Hey! I'm Angela; a 30-something mommy and a now REAL #fitchick, digi nerd, photo & film shooter hobbyist, MSc specialized in Health Education, marketingspecialist and an international fashion model for 20 years. I've worked for eg. Viktor & Rolf, Nivea, Escada, Elle, Vogue and Glamour.

I write about everything that I find worth sharing. Go ahead an take a look around. Don't hesitate to share your thought sor opinions. Enjoy! Hoi! Ik ben Angela; meisje-van-30-en-nog-iets, vrouw van, mama van een dreumesjongen en een nu ECHTE #fitchick. Model, diginerd, foto- & filmhobbyist. Van origine MSc in Communicatie gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting.

'Great' staat niet voor schoonheidsidealen, maar voor alles waartoe ons oprecht prachtige lijf en mind in staat zijn.

Op deze blog schrijf ik over alles wat ik het delen waard vind. Ga je gang en kijk lekker rond. Aarzel niet om jouw mening of reactie te delen onder mijn blogs; vind ik alleen maar leuk!

Lees ook: